Aftur Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Witam. Potrzebuję pomocy. Wystąpił u mnie problem z UKASH "Komputer został zablokowany z powodu naruszenia prawa polskiego". Komputer działa obecnie w trybie awaryjnym. System Windows 7 32-bit. Z góry dziękuję za pomoc. Oto moje logi: Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 1. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :OTL IE - HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = "http://search.conduit.com?SearchSource=10&ctid=CT3008653" IE - HKCU\..\SearchScopes\{665C0EA8-F41F-4959-B9D8-C2990C2A249A}: "URL" = "http://search.conduit.com/ResultsExt.aspx?q={searchTerms}&SearchSource=4&ctid=CT3008653" O3:64bit: - HKLM\..\Toolbar: (no name) - Locked - No CLSID value found. O3 - HKLM\..\Toolbar: (no name) - Locked - No CLSID value found. O4 - HKCU..\Run: [taskschd] C:\Users\Aftur\AppData\Local\Microsoft\Windows\961\taskschd.exe () :Files C:\Users\Aftur\AppData\Roaming\hellomoto C:\Users\Aftur\AppData\Local\Microsoft\Windows\961 :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. 2. Uruchom AdwCleaner z opcji Delete 3. Uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowy log z OTL (bez extras) Odnośnik do komentarza
Aftur Opublikowano 15 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Wszystko zrobiłem, jak w instrukcji. Problem wydaje się być rozwiązany. Załączam plik log OTL. Jeśli to wszystko to Bardzo Dziękuję za Pomoc. OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Infekcja usunięta. Przejdź do finalizacji tematu: 1. Użyj opcji Sprzątanie z OTL. 2. Opróżnij przywracanie systemu: KLIK 3. Dla bezpieczeństwa zmień hasła logowania do serwisów w sieci. Odnośnik do komentarza
Aftur Opublikowano 16 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Dziękuję jeszcze raz za pomoc. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi