Skocz do zawartości
14 stycznia 2020 - Koniec wsparcia Microsoftu dla Windows 7 ×

BSOD po aktualizacji CF

Grisza

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj miałem 2 BSOD'y podczas ładowania się systemu (plansza z logo Windows). Zaktualizowałem Comodo Firewall automatycznym aktualizatorem i uruchomiłem ponownie komputer. Pojawił się BSOD, zresetowałem i znów BSOD (z innym komunikatem), za trzecim razem system załadował się kompletnie, lecz z oporami (=wydłużony start), jak to bywa po crashach.

Niestety nie są to duże zrzuty pamięci, bo ograniczyłem wielkość pamięci wirtualnej.

Teraz CF znów pokazuje aktualizację (wiem, że on czasem aktualizuje się podwójnie). Zobaczymy czy coś wyskoczy. Póki co załączam zdjęcia oraz zrzuty pamięci (wrzucam również jeden antyczny zrzut, z zeszłego roku i 2 małe, nie związane z opisanym problemem).

---------

Pokaż ukrytą zawartość

Pokaż ukrytą zawartość

Pokaż ukrytą zawartość

Pokaż ukrytą zawartość

Pokaż ukrytą zawartość

Chciałem spakować te pliki, ale znajdują się w folderze Minidump, który ma kłódkę i nie mam uprawnień do tego.

bsod1.th.jpgbsod2.th.jpg

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Mój boski system nie wyświetla mi takowego komunikatu, bo kiedyś już tam zaglądałem, więc nie pyta drugi raz. :D. Skopiuję pliki poprzez Ubuntu, a co jestem zaradny.

EDIT: Spakowane pliki .dmp, późno, bo ostatnio nie mam własnego życia.

KLIK

Znalazłem w roocie dysku systemowego magiczny folder z kłódką o nazwie KRECYCLE, powstał 3.10.2012. Nie wiem czy to nie pozostałość po Kingsoft AV.

Edytowane przez Grisza

Jeśli BSODy dalej się nie pojawiają, to po prostu obserwuj system. Kernel dump, którego podesłałeś wskazuje na cpudrv64.sys, prawdopodobnie powiązany z inteldriver.exe, ale równie dobrze mogą to być 'przypadkowe ofiary':

Pokaż ukrytą zawartość

i jeszcze dla porządku !analyze -v

Pokaż ukrytą zawartość

m.g.