fred Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 2 dni temu przypadkiem nacisnąłem na link, który przysłał mi znajomy na skype i okazało, że złapałem Win32.Dorkbot.B, lecz jak antywirus pokazał, iż został on poddany kwarantannie, niestety ja nie wierze antywirusowi i dlatego podsyłam logi z OTL, bo jestem oskarżany przez znajomych, że nadal go mam. http://wklej.org/id/844941/ http://wklej.org/id/844942/ Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Log z OTL został nieprawidłowo zrobiony, sekcję Rejestr ustawiłeś na Wszystko, a miało być Użyj filtrowania. Ogólnie w logach z OTL brak oznak infekcji. Zabrakło jednak obowiązkowego raportu z GMER. okazało, że złapałem Win32.Dorkbot.B, lecz jak antywirus pokazał, iż został on poddany kwarantannie Pokaż raport z antywirusa co to było, tzn. w jakiej ścieżce wykryte. jestem oskarżany przez znajomych, że nadal go mam Jakieś konkrety do czego mają zastrzeżenia, rozsyłasz im coś automatycznie (nie wiedząc o tym)? . Odnośnik do komentarza
fred Opublikowano 10 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Bardzo dużo połączeń wykonywanych przez skype, gdy mnie nie ma.Jednak drugą sprawa jest taka, że jednemu z nich również pokazuje po 50 połączeń do x osoby i do y.Czyli poprostu oznaków żadnej infekcji w 100% nie ma? To co pokazał antywirus ; Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 (edytowane) fred, nie dostarczyłeś kompletu wymaganych logów. GMER jest obowiązkowy. Nie podałeś także raportu z antywirusa gdzie znaleziona została infekcja. A logi to nie jest 100% sposób potwierdzenia braku infekcji. Z połączeniami Skype nie rozumiem, jak to diagnozujesz i czym. Edytowane 9 Listopada 2012 przez picasso 9.11.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi