kominek1313 Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Problem z Coin Minerem. Usunąłem go z C:\user\chuck\appdata\roaming\Adobe32\svchost.exe choć pewnie odnowi się z jakimś trojanem jak kolejny raz uruchomię komputer. http://wklej.org/id/844522/ http://wklej.org/id/844528/ Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Wpis z Adobe32 nie jest jedyny, w starcie są dwa szkodliwe wpisy. Przejdź do usuwania: 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :OTL O4 - HKCU..\Run: [AdobeUpdate] C:\Users\pc\AppData\Roaming\Adobe32\invis.vbs () O4 - HKCU..\Run: [Microsoft® Windows® Operating System] C:\Users\pc\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Templates\msadrh10.exe (Microsoft Corporation) :Files C:\Users\pc\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Templates\*.exe C:\Users\pc\AppData\Roaming\Adobe32 C:\Users\pc\AppData\Roaming\dclogs :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. System zostanie zrestartowany. 2. Zrób nowy log OTL z opcji Skanuj (już bez Extras). . Odnośnik do komentarza
kominek1313 Opublikowano 10 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 http://wklej.org/id/845036/ Nie wiem czy prawidłowością jest że po wykonaniu skryptu pozostał mi tylko OTL i tło tapety. Po ponownym uruchomieniu antywirus wykrył trojana w OTL.exe i wyświetlił mi się komunikat o braku bodajże C:\Users\pc\AppData\Roaming\Adobe32\invis.vbs Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Nie wiem czy prawidłowością jest że po wykonaniu skryptu pozostał mi tylko OTL i tło tapety. Tak ma to wyglądać w początkowej fazie, gdyż komenda [emptytemp] (czyszczenie plików w Temp) wymaga zabicia procesów, co oznacza zabijanie i powłoki explorer.exe (skutki: pusty Pulpit). Tylko po tym ma nastąpić reset komputera ... Po ponownym uruchomieniu antywirus wykrył trojana w OTL.exe i wyświetlił mi się komunikat o braku bodajże C:\Users\pc\AppData\Roaming\Adobe32\invis.vbs OTL wykryty jako trojan to fałszywy alarm. Błąd braku pliku invis.vbs pochodzi już od Windows (a nie antywirusa), gdyż skrypt OTL nie przetworzył wszystkich zadań. Trzeba wykonać korektę usunięcia pustych już wpisów po infekcji: 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :OTL O4 - HKCU..\Run: [AdobeUpdate] wscript "C:\Users\pc\AppData\Roaming\Adobe32\invis.vbs" "C:\Users\pc\AppData\Roaming\Adobe32\bat.bat" File not found O4 - HKCU..\Run: [Microsoft® Windows® Operating System] C:\Users\pc\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Templates\msadrh10.exe File not found Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. 2. Do oceny wystarczy tylko log z wynikami usuwania OTL. Nowy skan nie jest potrzebny. . Odnośnik do komentarza
kominek1313 Opublikowano 11 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Wyświetlił się komunikat mówiący że wszystko zostało zainicjowane prawidłowo. Po ponownym uruchomieniu komputera nie pojawiło się nic o braku jakiegoś pliku. Dziękuję za pomoc, jesteś wielka! Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Możemy przejść do wykończeń: 1. W OTL uruchom Sprzątanie, które skasuje z dysku OTL wraz z kwarantanną. 2. Wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. 3. Zainstaluj Malwarebytes Anti-Malware (przy pytaniu o typ wersji wybierz darmową a nie komercyjną). Zrób pełne skanowanie. Jeżeli coś zostanie wykryte, przedstaw raport. . Odnośnik do komentarza
kominek1313 Opublikowano 15 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 http://wklej.org/id/847963/ Nie mogę uruchomić komputera w trybie normalnym, pojawia się jedynie czarne tło i kursor. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 (edytowane) Wyniki MBAM: usuń oba wystąpienia Malware.Trace. Nie mogę uruchomić komputera w trybie normalnym, pojawia się jedynie czarne tło i kursor. Czy to się stało zaraz po instalacji MBAM? Po usunięciu w/w odinstaluj tę aplikację. . Edytowane 16 Listopada 2012 przez picasso 16.11.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi