ziomus1233454 Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Siema dostałem do roboty laptopa z walnietym windowsem wiec chchialem recovery a ono nie chce dzialac ( pisze ciagle windows is starting i to tyle ) Płyty nie ma dysk ok .. na stronei producenta nie daja obrazu w serwisie przywrócenie kosztuje 250 zl wiec dalem sobie spokój ;/ właśnie w tym problem że ktoś zaorał partycje recovery ;/ pod mini windowsem z hirens boota widac ta partycje ma 5 gb z 10 zajete.. model laptopa to: msi cr600 on mial jakas wersje dedykowana msi ( zamiast normalnego startu czyli tych niebieskich itp mial logo MSI w systemie Tej wersji nie mogę znaleść w necie Nie wiem czy Windows 7 Home premium z neta by przyjal tego cd keya skoro to nie bedzie wersja z MSI oraz skad mogę go pobrać ( to żadne piractwo nie jest skoro go potrzebuje do laptopa który ma nalepke itp tylko recovery rypniete ) Wersja Sevena to : Windows 7 Home Premium dedykowana MSi ale zwykła też może być byle by nie była w partach oraz nie przerobiona bo to juz by bylo nie legalne ;( Proszę O Szybką Pomoc Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
maggreg Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Myślę, ze jest to do uratowania ale będzie wymagało od ciebie trochę zaangażowania i pewnej wiedzy. Skoro system się nie odpala więc trzeba będzie się posłużyć windowsem pe, skoro odpaliłeś hirensa to zakładam, że i PE w innej wersji dasz radę. Przygotuję ci PE w odpowiedniej wersji, zawierające pewne skrypty które będziesz musiał wykonać i wyniki wstawić na sieć. Na podstawie tego co pokarzą wyniki działania skryptów podejmiemy dalsze działania. pzdr Odnośnik do komentarza
rokko Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 W tej sytuacji wystarczy jak zaopatrzysz się w płytę instalacyjną, pożycz lub wykombinuj, w pracy jak Masz dostęp do płyt to skorzystaj z tej możliwości. System instalowany musi być tożsamy z CD\Keyem pod lapkiem, po instalacji zmieniasz klucz produktu i aktywujesz. To też ma inną zaletę, pozbywasz się od razu wszelkiego crapware. Odnośnik do komentarza
ziomus1233454 Opublikowano 3 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 ok to daj ten skrypt zobaczymy co się da zrobić a windowsa już wcale nie ma bo raz odpalilo sie recovery i sformatowało w polowie dysk c i error.. więc systemu nie ma.. do odratowania tylko recovery albo bede szukac windows 7 Home Premium nieprzerobionego rekko a w necie może jest iso nie przerobione ? aby było legalnie.. bo wkoncu cd keya mam ;p ok pozdr i czekam na odp Odnośnik do komentarza
west Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Nie wiem czy Windows 7 Home premium z neta by przyjal tego cd keya Raczej nie. Z windowsem 7 tego nie próbowałem ale za to dwa razy na laptopach z xp. Nie dało się ich aktywować na oryginalny klucz z mojej wersji OEM. Nawet zadzwoniłem do Microsoftu (bo ktoś mi wcześniej powiedział że nie będzie problemu z taką aktywacją a tu się nie udawało) i konsultant powiedział mi, że to jest niemożliwe i muszę się zwrócić do producenta laptopa o nową płytę (powiedziałem mu że oryginalna mi się uszkodziła i stąd moje próby instalowania z pożyczonej płyty). Odnośnik do komentarza
maggreg Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Ściągnij plik: http://www.przeklej.pl/plik/skrypty-rar-00208db6i40i Przygotuj sobie pendriva, wypakuj zawartość archiwum do głównego katalogu pena (dla pewności dobrze jakby pen był czysty). Uruchom skrypt bt.vbs, powinien ustawić bootsector pena. Wynik operacji powinien wyglądać mniej więcej tak: Uruchom komputer z tak przygotowanego pendriva. W konsoli która się odpali wpisz: "skrypt.vbs", zachowaj pena w takim stanie - może się jeszcze przydac. W wyniku tych operacji na penie powinny pojawić się trzy pliki: FileList.txt, bcd_part1.txt, bcd_part2.txt Są to pliki tekstowe - wrzuć ich zawartość na wklej.to albo wklej.org pzdr Odnośnik do komentarza
ziomus1233454 Opublikowano 4 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Siema nie wiem co ten skrypt robi ani nic ale jakimś cudem po zastosowaniu tego Recovery wstalo i smiga wczesniej z startem miało problem ... a tera all śmiga właśnie kończy się robić ;p nie wiem czy to zasługa tych plikow czy moich kombinacji ale WIELKIE DZIEKI !!!! Odnośnik do komentarza
maggreg Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 To super. Mimo wszystko proszę cię o shostowanie tych plików które utworzył skrypt. Być może dzięki temu uda się pomóc komuś innemu w przyszłości. pzdr Odnośnik do komentarza
ziomus1233454 Opublikowano 4 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 kurde przykro mi ale niestety już usunąłem all z pendrive ;/ jak znajde na dysku to... to upne ci na pm ale pendrive juz sformatowałem i pracuje normalnie jako pen a nie jako to do sevena Kurde nie pomyslalem że się to przyda bo tworzyc nowego chyba nie ma sensu co nie? Odnośnik do komentarza
maggreg Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 W takim razie juz w samym systemie możesz wykonać skrypt w postaci podanej w poście: https://www.fixitpc.pl/index.php?/topic/1160-nie-moge-przywrocic-visty-home-premium-z-recovery/page__view__findpost__p__9625 Rzeczone pliki powinny pojawić się na pulpicie. MSI nie jest marką szczególnie popularną i na pewno taka informacja wzbogaci naszą wiedzę na temat systemu jaki ten producent zastosował. Ideałem byłoby jakbyś mógł shostować plik w winpe który odpala recovery w twoim laptopie - będzie to plik o nazwie boot.wim lub winre.wim na partycji odzyskiwania. Jeżeli masz ochotę się pobawić daj znać - napiszę jak uzyskać do niego dostęp bez ingerencji w strukturę systemu (bo prawdopodobnie dostęp do tego pliku bedzie zablokowany). pzdr Odnośnik do komentarza
ziomus1233454 Opublikowano 6 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 akurat niestety wczoraj już go musiałem oddać jeszcze przed napisaniem twojego postu ;/ to nie był mój laptop po 2 więc wiesz .. zrobiłem i trzeba oddać.. zresztą klientowi zależało na czasie więc nie mogłem sie w to bawić Odnośnik do komentarza
maggreg Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Nie ma problemu. pzdr Odnośnik do komentarza
ziomus1233454 Opublikowano 8 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 pzdr dobra rozwiązane.. do zamknięcia Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi