koza Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Witam, czy jest tutaj ktoś, kto pomógł by mi napisać 3 programy w języku C++ ?? Kompletnie się na tym nie znam a potrzebuję ich. Dla niektórych mogą one być banalne ale nie dla mnie ;/ Czy byłby ktoś chętny do pomocy ?? W tedy napisze o jakie programiki mi chodzi. Odnośnik do komentarza
Kcurek Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Zależy, na ile banalne Daj znać, o jakie programy chodzi, to określę, czy potrafię Ci pomóc przy moim poziomie wiedzy nt. programowania i samego C++. Odnośnik do komentarza
koza Opublikowano 8 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 to o jakie programiki mi chodzi przesyłam w załączniku. Bardzo mi na nich zależy. Czy będzie ktoś w stanie pomóc mi do dzisiaj ?? programy.txt Odnośnik do komentarza
Nights Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 1. #include <iostream> #include <cstdlib> using namespace std; int main() { int a,ilosc; for (ilosc=0; ilosc<10; ++ilosc){ a=rand() % 10; cout << a << endl; } return 0; } 2. #include <iostream> #include <cstdlib> using namespace std; int main() { int a,ilosc,x,y; cout << "Podaj zakres. Od: "; cin >> x; cout << "Do: "; cin >> y; for (ilosc=0; ilosc<10; ++ilosc){ a=x+rand() % (y-x+1); cout << a << endl; } return 0; } 3. #include <iostream> #include <cstdlib> using namespace std; int main() { int a,ilosc,x,y, cyfry[20]; cout << "Podaj zakres. Od: "; cin >> x; cout << "Do: "; cin >> y; for (ilosc=0; ilosc<20; ++ilosc){ a=x+rand() % (y-x+1); cyfry[ilosc]=a; cout << cyfry[ilosc] << endl; } return 0; } Powinno działać, bo robiłem na szybko. Pomijam sprawdzanie, czy podana liczba jest mniejsza od drugiej i czy to faktycznie cyfra. Odnośnik do komentarza
koza Opublikowano 11 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 dzięki, a nie wiesz jak zrobić bibliotekę dynamiczną do zadania 3?? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi