wolsky Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 witam, sciagnelem dzisiaj najnowsza wersje OTL, po skanowaniu wybralem sprzatenie i nastapil wymagany restart. Niesety system juz nie wstal, pojawial sie blue screen, nawet w trybie awaryjnym. Dopiero przywracanie systemu problem naprawilo. Powtorzylem proces na wirtualnej maszynie - ten sam rezultat. Czy ktos z was doswiadczyl tego problemu? Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Zaciekawiłeś mnie, aż muszę jutro sprawdzić Czy możesz sprawdzić zmiany w kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager po uruchomieniu OTL? Szczególnie ciekawa jest wartość PendingFileRenameOperations m.g. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Na forum wczoraj owszem zauważyłam bardzo tajemnicze pady systemu po użyciu OTL: KLIK, KLIK, KLIK. W końcu zaczęłam podejrzewać OTL, wszyscy poszkodowani używali jednak 3.2.70.1. Tej wersji nie posiadam, sprawdziłam teraz 3.2.70.2 w wirtualnej maszynie Windows 7 i opcja Sprzątanie nie uszkodziła mi systemu, a PendingFileRenameOperations nie ma nic podejrzanego (\??\C:\Users\Konto\Desktop\OTL.exe). Skąd różnice w zachowaniu tej samej opcji na tej samej wersji jest dla nieczytelne. Czy na pewno to był tylko skan + Sprzątanie i żadnego skryptu? Nie wiem nic więcej na ten temat na chwilę obecną. W dostępnych mi danych wewnętrznych nikt nic na ten temat nie zgłosił. Wysłałam wiadomość w tej kwestii do odpowiedniej osoby. . Odnośnik do komentarza
wolsky Opublikowano 5 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Czy możesz sprawdzić zmiany w kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager po uruchomieniu OTL? Szczególnie ciekawa jest wartość PendingFileRenameOperations m.g. Nie ma żadnych zmian Czy na pewno to był tylko skan + Sprzątanie i żadnego skryptu? Tylko skan + sprzatanie. Sprawdzilem jeszcze raz i wystarczy samo sprzatanie. Odnośnik do komentarza
Conor29134 Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Potwierdzam 3 systemy unicestwione przykład: http://peb.pl/logi-do-sprawdzenia/1275484-bardzo-wolny-notebokk-hp-mini.html#post5742522 Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Udało mi się powtórzyć błąd. Mam podłączony debugger do systemu, więc za chwilę będę wiedział więcej. m.g. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Dorzucam pewniejsze informacje: - Prawdopodobnie wystąpienie tego jest zależne od języka natywnego systemu (nieanglojęzyczny). U mnie to nie występuje, mam angielski system (z doinstalowanym polskim MUI). - Problem zdaje się być relatywny do uprawnień (wykonany przez OTL reset ACL na SOFTWARE). . Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Zawiadamiam, że z linków pobierania OTL usunięto wersje problematyczne i aktualnie można pobrać starszą wersję OTL 3.2.69.0. Odnośnik do komentarza
wolsky Opublikowano 10 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Wysłałam wiadomość w tej kwestii do odpowiedniej osoby. Dostałaś może już jakąś odpowiedź? Udało mi się powtórzyć błąd. Mam podłączony debugger do systemu, więc za chwilę będę wiedział więcej. m.g. Jakieś wieści? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Mój post nr 7: Problem zdaje się być relatywny do uprawnień (wykonany przez OTL reset ACL na SOFTWARE). Plus z forum: https://www.fixitpc.pl/topic/13001-ciagly-restart-systemu-nawet-w-trybie-awaryjnym/?do=findComment&comment=89995 A oficjalnych wieści brak, autor nieobecny. Linki pobierania mają jednak podstawioną starszą wersję bez błędu. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi