mingus Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Witam serdecznie. Prosiłbym o pomoc w pozbyciu się tej uciążliwej, tytułowej wyszukiwarki. Wczoraj usuwałem Babylona za pomocą AdwCleanera i mam od niego spokój (chyba nic nie zostało?), a V9 nie zostało usunięte. Jak wrzucam stronę startową FF i wpisuję coś w wyszukiwarkę, to zaraz pojawia się wyszukiwarka V9 z wynikami. Ten V9 to b.stara sprawa. Spojrzałem do about:config i tam nie ma nic z v9. Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 W logach nie widać nic szczególnego i niepokojącego. Spróbuj zrobić tak - usuń skrót z którego uruchamiasz Firefox i utwórz go na nowo. Sprawdź czy to coś dało. Odnośnik do komentarza
mingus Opublikowano 4 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Usunięcie skrótu pomogło. Dziękuję bardzo Odnośnik do komentarza
mingus Opublikowano 5 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Dziś po otwarciu strony startowej Mozilli znowu widzę to draństwo v9. Stronę startową FF mam ustawioną na Google, ale wczoraj przecież sprawdzałem startową Mozilli (jeden raz) i wszystko było w porządku. Kompletnie już nie wiem jak się tego pozbyć. Proszę jeszcze raz o pomoc. Odnośnik do komentarza
january Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Próbowałeś kiedyś skorzystać z wyszukiwarki? https://www.fixitpc.pl/topic/8383-jak-pozbyc-sie-dziadostwa-v9/ Odnośnik do komentarza
mingus Opublikowano 5 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Próbowałeś kiedyś skorzystać z wyszukiwarki? Tamte metody nie pomogły.AdwCleanerem 2 dni temu usunąłem Babylona, a v9 nie ruszył,. Usuwanie skrótu jednak nic nie dało. Poza tym poprzez Start>Mozilla Firefox>Właściwości>Skrót sprawdziłem Element docelowy, ale tam jest tylko to: "C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\firefox.exe" Logi OTL podałem wczoraj, a dzisiaj jeszcze raz skanowałem, ale tym razem ustawiłem skanowanie na dłuższy okres niż 30 dni, bo ten v9 zainstalował mi się w lutym. Wtedy odinstalowałem go w Panelu sterowania, no ale się ostał. Nie daję na razie tych dłuższych logów, ponieważ nie wiem, czy eksperci uznają to za potrzebne. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 january Proszę nie podsuwać innych tematów, sprawy rozwiązuje się tu indywidualnie. Przypomnę zasady działu (KLIK / KLIK) i ustęp "Zarzucić całkowicie wzornictwo na innych tematach. Są to wystąpienia unikatowe.". mingus dziś po otwarciu strony startowej Mozilli znowu widzę to draństwo v9 Z jakiego skrótu uruchamiasz Firefox: czy jest to skrót na Pasku zadań, w Menu Start czy na Pulpicie? AdwCleanerem 2 dni temu usunąłem Babylona, a v9 nie ruszył Na AdwCleaner nie licz, w ogóle nie adresuje adware v9. Logi OTL podałem wczoraj, a dzisiaj jeszcze raz skanowałem, ale tym razem ustawiłem skanowanie na dłuższy okres niż 30 dni, bo ten v9 zainstalował mi się w lutym. Ten skan nie ma żadnego znaczenia pod kątem ujawniania preferencji w przeglądarkach. . Odnośnik do komentarza
mingus Opublikowano 5 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Witam. FF uruchamiam ze skrótu na Pasku zadań. Nie wiem, czy moje logi nie są zafałszowane? Miałem w trakcie skanowania OTL-em "na pokładzie" Active ISO Burner (w tej chwili dowiedziałem się na Waszej stronie o takiej zależności). Co prawda 2 dni temu usunąłem przez SPDTinst-v sterownik ( wykrył go TDDS KIller), ale dopiero przed chwilą odinstalowałem Active ISO Burner. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 mingus, zostaw już ten OTL w spokoju. Nie, logi nie są zafałszowane. Emulatory napędów wirtualnych grają rolę przy innym skanie, czyli pod kątem rootkitów (GMER i podobne), a nie OTL. Masz to wszystko wyłożone w ogłoszeniach i nie wiem skąd pomysły na temat OTL. FF uruchamiam ze skrótu na Pasku zadań. 1. Czy usuwając skróty programu na pewno usunąłeś wszystkie? Skasuj skróty wszystkich przeglądarek (nie tylko Firefox) z Pulpitu, Paska zadań i Menu Start. W wybranym miejscu zrób nowy skrót. Jeśli to nie przyniesie rezultatów: 1. Zrób skan dostosowany OTL. Uruchom program, wszystkie opcje ustaw na Brak + wyszukiwanie plików na Żadne, w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: hklm\software\clients\startmenuinternet|command /rs hklm\software\clients\startmenuinternet|command /64 /rs Klik w Skanuj (a nie Wykonaj skrypt). . Odnośnik do komentarza
mingus Opublikowano 5 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Odpięcie Skrótów przeglądarek nie pomogło. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Skoro nie skróty i nie rejestr (nic w nim nie ma), to czy przypadkiem nie masz ustawionej w Firefox opcji przywracania sesji, która po prostu otwiera wcześniej otwartą kartę v9? Odnośnik do komentarza
mingus Opublikowano 6 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Mam ustawioną w opcjach stronę startową google.pl, a nie opcję>wyświetl okna i karty z poprzedniej sesji. Firefox otwiera się na Google, ale jak otwieram następną kartę, to jest strona z "liskiem" i po wpisaniu czegoś w pole wyszukiwania, otwiera się już v9. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Upewnij się, że masz włączone wszystkie opcje widoku w Windows Explorer > Organizuj > Opcje folderów i wyszukiwania > Widok: zaznacz Pokaż ukryte pliki i foldery + odptaszkuj Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego. Następnie skopiuj na Pulpit plik preferencji Firefox: C:\Users\robert\AppData\Roaming\mozilla\Firefox\Profiles\r1hzh6tm.default\prefs.js Zapakuj go do ZIP, shostuj gdzieś i prześlij mi link do analizy. . Odnośnik do komentarza
mingus Opublikowano 6 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Coś chyba źle robię. Odsłoniłem ukryte pliki i foldery: i nie mogę otworzyć tego pierwszego: Proszę o podpowiedź. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Nie otwieraj tego pliku (to plik skryptowy i otwieranie przez dwuklik powoduje odwołanie do Windows Scripting). Masz go po prostu skopiować na Pulpit, umieścić na jakimś serwisie hostingowym i podać mi link do tego pliku. Ja go sobie samodzielnie otworzę w Notatniku i przejrzę co siedzi w konfiguracji Firefox. Odnośnik do komentarza
mingus Opublikowano 6 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 http://www.sendspace...e69d5a0dd84a5f9 Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 W pliku brak jakichkolwiek odnośników do v9. Z innej strony: w pasku adresów Firefox wpisz about:config, zrób szukanie na frazę v9. Jeśli cokolwiek znajdziesz, z prawokliku zresetuj do poziomu domyślnego. . Odnośnik do komentarza
mingus Opublikowano 6 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Wcześniej sprawdzałem w about:config. Jeszcze raz zerknąłem i nie ma nic z v9. Zrobiłbym nową instalkę FF, ale nie jestem pewny, czy nie pojawi się to coś znowu. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Skoro nie ma żadnych odnośników do v9, to ja skłaniam się do przeinstalowania Firefox (przy deinstalacji zaznaczyć opcję usuwania plików użytkownika). Odnośnik do komentarza
mingus Opublikowano 8 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Wszedłem do profile managera Firefoxa i po usunięciu profilu "default" utworzyłem nowy. Pal licho rozszerzenia, byle nie patrzyć na to denerwujące v9. Wielkie dzięki picasso za poświęcony czas i pomoc. Jestem pod ogromnym wrażeniem Twojej wiedzy (o ile ktoś o "nietechnicznym"umyśle potrafi w ogóle to ocenić). Będę Was czytał i przyswajał sobie wiedzę na miarę swoich możliwości. Temat oczywiście do zamknięcia. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi