haven123 Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Witam Jestem posiadaczem Palmtopa MIO Digi Walker P-560 z zainstalowanym systemem windows mobile 2003. Posiadam również router z anteną WI-FI W311R Wireless-N Brodband Router z Tendy. Chciałbym połączyć palmtopa z internetem przez WI-Fi. Próbowałem korzystać z instrukcji z internetu ale wszystkie odnoszą się do najnowszej wersji systemu (zdaje się windows mobile 2006) Nie mogę zainstalować nowszej wersji z powodu kabla lub/i portu usb który rwie połączenie przy większych plikach. Prosiłbym o podanie instrukcji jak połączyć palmtopa z routerem. Odnośnik do komentarza
Flame Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Zamieszchłe OS'y w dobie Windows Phone'a 7 i wkrótce RT. Myślałem ,że fix'ujemy tu PC, ale dobrze. Mam starego PPC z Mobile'm 6.5 i jedno co jest pewne, router ma chodzić w b/g, broń Boże n. Automat DHCP i powinno śmigać. W Mobile'u standardowe ustawienia, powinno wykryć dostępne sieci . Na marginesie problemem jest na pewno nieautoryzowana instalacja. Odnośnik do komentarza
haven123 Opublikowano 4 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Jak wejść do ustawień routera? I jak sprawdzić czy palmtop obsługuje wifi? Odnośnik do komentarza
Flame Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Nie obraź się - zmień forum. To są proste rzeczy i przydałaby się odrobina samodzielności. WM i Router nie gryzie. Odkurzyłem swój PPC Rover'a z Windows Mobile 6.5 i nie robiąc nic z routerem nawiązałem połaczenie w 15s. Działa nawet z zabezpieczoną siecią jak ktoś musi. Spróbuj tutaj, jak sprzęt sprawny, poradzisz sobie: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=24384 Odnośnik do komentarza
marcinkowski Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Na ekranie Today klikasz na ikonkę z antenką i otwiera się okno na którym włączasz WiFi, później z Menu wchodzisz w WiFi Settings i powinny się pokazać dostępne sieci, wybierasz sieć z którą chcesz się połączyć i konfigurujesz połączenie i klikasz Połącz. Odnośnik do komentarza
haven123 Opublikowano 5 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Jest mały problem. W ustawieniach (settings) nie mam opcji wireles manager ani nic z WIFI Jest tylko beam, bluetooth, connections, Network cards i USB to PC. Z routerem spróbuje. Odnośnik do komentarza
marcinkowski Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Wireless manager to jest to okienko kiedy klikniesz na ikonkę z antenką, tam masz ustawić WiFi na Available (włącza się tam i wyłącza WiFi żeby nie zżerało baterii). A później klikasz Menu i WiFi-Settings. Odnośnik do komentarza
Flame Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Ot cała filozofia... Odnośnik do komentarza
haven123 Opublikowano 7 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Może mnie ktoś oświeci, ale nie widzę żadnej ikonki z antenką na ekranie today. Odnośnik do komentarza
Flame Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Szczerze, wymiękam. Pobierz i uruchom na palmie: http://www.datafilehost.com/download-ca443fb0.html WiFiToggler Program tworzy skrót w menu start, który włącza i wyłącza wifi. Nie trzeba już wchodzić do managera połączeń czy do ustawień. WiFi Toggler 1.0 (WiFi ON OFF), platforma: Windows Mobile 6.0/6.5 Odnośnik do komentarza
marcinkowski Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Może jej nie być, te skróty na ekranie Today można dodawać i usuwać, szukać więc tego trzeba by w ustawieniach połączeń, nie kojażę teraz wersji 2003. Proponuję może zerknąć do instrukcji: http://www.orika.pl/getfile.php?ref=358&path=_p560 Samo ustawienie routera nie nawiąże połączenia jeżeli WiFi w telefonie będzie wyłączone. Odnośnik do komentarza
haven123 Opublikowano 8 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Wifi toggler nie działa(żaden skrót w menu start się nie pojawia) Próbowałem korzystać z instrukcji, ale poprostu nie mam żadnej ikony antenki, ani napisu WI-Fi na ekranie today. Odnośnik do komentarza
marcinkowski Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Więc może tak, nie wiem czy masz system po polsku czy po angielsku, klikasz start > ustawienia (settings) > zakładka Połączenia (Connections) > i tam masz WiFi (konfiguracja) i Wireless Manager do włączenia WiFi. Odnośnik do komentarza
Flame Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Wifi toggler nie działa jak i połowa usług w tym systemie. Cudów nie ma, żeby nie móc znaleźć w ustawieniach połączeń Menadżera bezprzew. U mnie gdy mam uruchomione w/w, w Menadżerze zadań stoją dwa korespondujące procesy: WirelessManager.exe i connmgr.exe. Wszystko w temacie. ROM do flashowania, bo to pół cegła, choć za pomocą Resco Explorera idzie uzyskać dostęp do kluczowych plików, ale ja już dziękuję. Na odchodne dwa koła ratunkowe : http://www.ipmart-forum.pl/showthread.php?t=34032 http://www.ipmart-forum.pl/showthread.php?t=9871 ... i basta. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi