nezpers Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Jak w temacie, nie można uruchomić IE, po kliknięciu tylko mrygnie jakieś okienko i cisza.Wiem że ta przeglądarka jest kijowa ale tylko na niej mogę zalogować się do pewnego serwisu w pracy. robiłem skan malware po uprzednim rkill i jest czysto.Inne przeglądarki typu mozilla i chrome robią, niestety to mnie nie zadowala.Pozdrawiam i ząłączam logi otl.Próbowałem też jakiś programów do naprawy jednakże nie da się ich uruchomić, przeinstalowanie IE8 restartowało mi kompa. OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
komar1993 Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Jakiś czas temu też tak miałem i w moim przypadku pomogło odinstalowanie IE8 za pomocą programu revo uninstaller pro a następnie ponowne zainstalowanie ie 8 Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Temat przenoszę do działu Windows. Oznak czynnej infekcji brak, są tylko ślady w mapowaniu dysków po podpinaniu zarażonych USB i mikro elementy adware. Nie jest to związane z problemem głównym, a doczyszczenie tego w spoilerze: Zamknij Firefox. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :Reg [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\mountpoints2] :OTL FF - prefs.js..browser.search.order.1: "Ask.com" FF - prefs.js..browser.search.selectedEngine: "Ask.com" :Files C:\Documents and Settings\Księgowość\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\p791o9aj.default\searchplugins\askcom.xml C:\FOUND.* :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. Gdy program ukończy działanie, zastosuj Sprzątanie. Jak w temacie, nie można uruchomić IE, po kliknięciu tylko mrygnie jakieś okienko i cisza. (...) Próbowałem też jakiś programów do naprawy jednakże nie da się ich uruchomić, przeinstalowanie IE8 restartowało mi kompa. Objaw charakterystyczny dla uszkodzonej przeglądarki. Podobna historia: KLIK. . Odnośnik do komentarza
nezpers Opublikowano 3 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Witam, tak myślałem aby to przenieść. Już biorę się za lekturę. dam znać co z tego wyniknie. Odnośnik do komentarza
nezpers Opublikowano 3 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 jups, wykonałem skrypt potem restart, następnie sprzątanie i system po sprzątaniu nie wstaje, awaryjnie też nie, po wyświetleniu paska ładowania windowsa ciemny ekran, nie wyświetla się nawet ekran logowania. help...tonę, spróbowałem zrobić naprawę z dysku windowsa R-napraw, niestety dalej to samo. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 wykonałem skrypt potem restart, następnie sprzątanie i system po sprzątaniu nie wstaje Czyli po pierwszym restarcie było w porządku, dopiero po drugim to się stało? spróbowałem zrobić naprawę z dysku windowsa R-napraw, niestety dalej to samo Zrobiłeś nieskuteczną naprawę z instalatora, to nie wiem czy jest zasadne to co powiem, ale można spróbować Przywracania systemu tą metodą: KLIK. A jeśli nic to nie da, dane skopiować i przeinstalować Windows. Tu i tak był uszkodzony Internet Explorer, a po Reperacji jest jeszcze bardziej uszkodzony (gwałtowne zdegradowanie plików IE8 do IE6, bez prawidłowej deinstalacji), ponadto Reperacja cofa i inne wersje plików i wpływa negatywnie na sterowniki zewnętrzne. . Odnośnik do komentarza
nezpers Opublikowano 4 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Witam, tak też zrobione, tyle że łącznie z wymianą jednostki , bo ta już leciwa była, reinstalka i wszystko na nowo, tylko że czasu sporo bo komputerek z księgowości. Pozdrawiam , temat do zamknięcia Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi