zeber Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Witam, mam 2 komputery w sieci domowej i dysk sieciowy. problem pojawił się nagle na jednym komputerze z windows 7 he. mimo ze dysk sieciowy jest widoczny w otoczeniu siecowym to nie ma do niego dostępu z tego komputera - pojawia się komunikat jak w zalaczniku. zapewne coś się przestawiło w ustawieniach sieci ale nie mogę dojść o co może chodzić. Wszelkie systemowe rozwiązywanie problemów nie pomaga. przywracania systemu też się nie powiodło (brak dostępu do jakiegoś pliku) ewetnualnie może się uszkodził profil użytkowanika? stworzyłem tymczasowo nowy profil na tym komputerze i okazało się, że z tamtego profilu bez problemu mogę uzyskać dostęp do wszystkich folderów dysku sieciowego. będę wdzięczny za wskazówki.. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 1 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Sprawdź: 1. Panel sterowania > Konta użytkowników i Filtr rodzinny > Menedżer poświadczeń > Poświadczenia systemu Windows > wyszukaj rekord pasujący do obiektu i usuń z magazynu. 2. Całkowite skasowanie tego współdzielenia i udostępnienie dysku na nowo. . Odnośnik do komentarza
zeber Opublikowano 1 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Dzięki serdeczne. Pkt 1 pomógł. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi