marcinkowski Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Witam. Zwróciłem uwagę na pewien monitor firmy Samsung 2333T, ma on matrycę PVA, ale ma czas reakcji 8 ms, czy to będzie mocno widoczne i że tak powiem trochę przeszkadzające, np. w oglądaniu filmów. Jeżeli ktoś miał może możliwość porównania to prosił bym o podpowiedź, jak to wygląda w porównaniu do innych monitorów z czasem reakcji 2-5 ms ale ze słabszą matrycą. Odnośnik do komentarza
switch48 Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 marcinkowski polecam ten ten artykuł => klik Odnośnik do komentarza
marcinkowski Opublikowano 1 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Prawdę mówiąc chodziło by mi o wrażenia bardziej od strony praktycznej, na temat teorji to trochę już poczytałem, no i należało by zwrócić uwagę na fakt że ten artykół jest z połowy 2004 r, więc technologja poszła trochę do przodu, a marketing to swoją drogą. Ale sam fakt że już przy tych czasach jekie oni podają w tym artykule, nie było źle z oglądaniem, więc te 8 ms to chyba nie jest tak źle. Odnośnik do komentarza
rokko Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Przy dynamicznych scenach przy 8ms będzie widać drobną smugę wokół obiektu, mnie to akurat nie przeszkadza. Porównać nie porównam bo nie mam starego monitora. Odnośnik do komentarza
marcinkowski Opublikowano 2 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 No właśnie o to mi chodziło, głównie chodzi o oglądanie filmów. Pisząc o porównaniu nie chodziło mi o stare monitory, a o monitory LCD z matrycą typu TN, które mają czas reakcji 2-5 ms. Odnośnik do komentarza
SE7EN Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Mam EIZO S1932 na S-PVA z czasem reakcji 8ms (GTG) i nie zauważyłem żadnych niedogodności podczas oglądania filmów, a w tym Samsungu pewnie też tą wartość podają. Matryca typu PVA to lepsze kolory i większe kąty widzenia więc i te atuty przemawiają również że będzie sobie on lepiej radził z filmami niż TN. Odnośnik do komentarza
marcinkowski Opublikowano 6 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Dzięki za porady, kupiłem ale trochę inny model, tamtych nie dowieźli, to i związało się to trochę z dopłatą z mojej strony, jest chyba trochę lepszy od tamtego: http://www.samsung.com/pl/consumer/pc-peripherals-prtinters/monitors/lcd/LS23NVTABW/EN/index.idx?pagetype=prd_detail wygląda na niezły, teraz tylko muszę się trochę przyzwyczaić do tej panoramy. Jeszcze raz dzięki i temat można zamknąć. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi