dre4merOn Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Cześć, od niedawna, często choć nie zawsze wyskakuje komunikat: "W komputerze brakuje pamięci; Aby przywrócić ilość pamięci wystarczającą do poprawnego działania programów, zapisz pliki, a następnie zamknij lub ponownie uruchom wszystkie otwarte programy". Zauważyłem wysokie zużycie ramu i procka. Mam 4 gb Win 7 x64. Proszę o sprawdzenie logów z OTL a czy komputer jest czysty, czy może jednak nie... OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 W logach nie widać nic niepokojącego i nie ma się do czego przyczepić. Temat zmienia dział. Sprawdź czy problem występuje jak uruchomisz komputer np. w trybie awaryjnym. Odnośnik do komentarza
dre4merOn Opublikowano 29 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 Błąd wyskakuje najczęściej jak gram w the sims 3.... http://iv.pl/images/71815602108040631972.png Czy to dlatego, że mam wyłączączoną pamieć wirtualną, chyba nie...? mam 4gb ramu więc wystarczając by udźwignąć waterfox;a i the sims 3 naraz? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Sam sobie odpowiedziałeś. Zalecana wielkość pliku wymiany to 1,5 x Ilość RAM. W systemie ZAWSZE musi istnieć plik wymiany niezależnie od ilości RAM. Odpal Menadżer Zadań -> Procesy -> zaptaszkuj Pokaż procesy wszystkich użytkowników i podaj ich ilość. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi