DawidS28 Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Witajcie! Zwracam się z pytaniem: chodzi o takie i podobne zestawy - http://allegro.pl/zestaw-do-czyszczenia-cd-dvd-i-dyskietek-gdynia-i1178088207.html Firmę (producenta) znam, nie spodziewam się jakiegoś bubla, natomiast czy to faktycznie coś daje, czy lepiej czyścić ręcznie, tj. chusteczką i alkoholem izopropylowym? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 czy lepiej czyścić ręcznie, tj. chusteczką i alkoholem izopropylowym? Zdecydowanie ręcznie Dawidzie. Odnośnik do komentarza
switch48 Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Rozbieracie napędy optyczne aby dokonać czyszczenia np. głowicy odczytującej czy soczewki lasera?? Ja zawsze stosuję podobny zestaw i nic nie zauważyłem złego w pracy CD/DVD. Odnośnik do komentarza
darcom Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Płyta cud (choć tej firmy nie testowałem), ma taki mały pędzelek do czyszczenia soczewki - a pech chciał że urwało soczewkę , zdecydowanie nie polecam, lepiej zrobić to ręcznie. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 1 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Dzięki wszystkim za informacje. Będę czyścił ręcznie, chociaż czego się dotknę, to zepsuje Odnośnik do komentarza
newryn Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Tak.. -czyszcząc samemu (izopropanol) mamy większy wpływ na to, czy coś spitolimy czy nie, natomiast "zestawy" polecam tym, którzy nie czują blusa do rozbierania sprzętu, zgadzając się na pewną loterię co do efektów jakie otrzymają. Pierwsza metoda pozwala na kilka dodatkowych rzeczy, jak przedmuchanie kurzu pod soczewką lub wyczyszczenie dodatkowej szklanej osłony między nią a diodą, które to rozwiązanie stosował np TEAC. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi