arturo91 Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Witam Otóz mam pewien problem. Narzędzie systemowe do przywracania systemu za każdym razem, kiedy probuję przywrócić system informuje o błędzie : systemu nie moze wyodrebnic oryginalnej kopi katalogu z punktu przywracania systemu: Zrodło:%SystemRoot%\registration Miejsce docelowe:ComonPlusStation Nie mam pojecia jak naprawic to narzędzie i co jest przyczyną błędu. Ostatnio bawiłem sie ze sterownikami wiec moze to jest jakas przczyna. Antywirus mysle ze odpada bo jakies 2 miesiace temu jeszcze normalnie korzystałem z tego narzedzia i antywirus nie blokował mi tego narzedzia. Prosze o pomoc. PS. Dodamy tylko ,ze ten komunikat CHYBA pojawił sie po raz pierwszy, gdy probowałem użyć narzędzia przywracania systemu , zeby usunąc zainstalowany błednie sterownik. Niestety nie pamiętam jaki to był sterownik. Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-system/i-cannot-get-system-restore-to-work-in-windows-7/fe185e00-7ca2-4049-9da4-630429782663 Odnośnik do komentarza
arturo91 Opublikowano 25 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 wyłączenie zapory /antywirusa nic nie dało... Czy jest na to jakies rozwiazanie jeszcze oprócz naprawy systemu z płyty ? Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Kolego, w odpowiedzi w punkcie 1 stoi, że usługa "Kopiowanie woluminów w tle" powinna być ustawiona w trybie "Automatyczny". Tak masz? Jak nie - przestaw. Odnośnik do komentarza
arturo91 Opublikowano 25 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Tak mam Zmieniłem na automatyczny Nastepnie wyłaczyłem antywirus , utworzyłem recznie punkt przywracania i właczyłem narzędzie przywracania systemu. Po restrarcie komputera komunikat dalej sie pojawia. Moge jescze dodac , ze wczoraj za pośrednictwem tego forum i programu OTL czyściłem malware z laptopa, usunąłem punkty przywracania itd ( wszystko zgodnie z instrukcja administratora ). Ale ten błąd przywracania systemu pojawiał sie rowniez wczesniej, Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 arturo91, przecież Ci sugerowałam w tamtym temacie, że problemem może być ESET Smart Security, a to może być za mało: wyłączenie zapory /antywirusa nic nie dało... To tylko wyłączenie. 100% pewności, że problemu nie tworzy ESET, to jego testowa deinstalacja, a nie wyłączenie. Poza tym, to nie taki naturalny ESET, bo crackowany: SRV - [2009-03-20 15:56:57 | 000,357,182 | ---- | M] () [Auto | Stopped] -- C:\Windows\reset.exe -- (.EsetTrialReset) . Odnośnik do komentarza
arturo91 Opublikowano 25 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Ale wczesniej przywracałem system majac zainstalowany ESET i przywracanie konczyło sie zawsze pomyslnie. Teraz cos jest nie tak odkad zacząłem aktualizowac te sterowniki.... Wiem ze raz zabrakło mi zasilania w laptopie i funkcja przywracania systemu nie dokonczyła sie. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 arturo91, to nie jest dowód na brak wpływu ESET. Po prostu sprawdź go raz a dobrze, byśmy się odczepili od niego. Jak mówię: wyłączenie to za mało, bo to nie deaktywuje sterowników ESET. Ten ESET: ma sterowniki z roku 2010 (nie jest więc najnowszy) + crackowany. Odnośnik do komentarza
arturo91 Opublikowano 25 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Okej wiec jeszcze raz od poczatku Co mam zrobic po kolei Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 1. Odinstaluj ESET Smart Security z poziomu Panelu sterowania i zresetuj system. Nie jestem pewna czy crack też zniknie, na wszelki wypadek Start > w polu szukania wpisz cmd > z prawokliku Uruchom jako Administrator > wpisz komendę: sc delete .EsetTrialReset 2. Z poziomu Trybu awaryjnego popraw narzędziem ESET Uninstaller. I dopiero w takich warunkach sprawdź jak działa Przywracanie systemu. . Odnośnik do komentarza
arturo91 Opublikowano 25 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Przywracanie systemu dalej nie działa .Wciaz ten sam bład... Czy jest jakies narzedzie łatwe w obsłudze ktore mogło by mi naprawic narzedzia systemu windows ? Sprzeglądam pliki dziennika systemu i za kazdym razem jest napisane : Wybrany punkt przywracania został uszkodzony lub usunięty podczas przywracania Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi