mario221122 Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Witam, mój problem polega na tym, że po wpięciu 1 urządzenia USB tj. Logitech Driving Force GT wywala 2 : modem do nestrady. Konflikt występuje zawsze między tymi urządzeniami. Przez co gdy podłaczona jest kierownica nie mam dostepu do internetu, po wyciągnieciu wtyku usb kiery i resecie kompa modem znów pracuje. Co robić? pomóżcie Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Aktualizowałeś sterowniki do modemu? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 A ja zapytam o coś innego. Czy to nie są dwa sąsiednie porty? Zobacz pobór prądu dla tych portów we właściwościach. Odnośnik do komentarza
mario221122 Opublikowano 23 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 jak sprawdzić pobór prądu? a tak btw. modem mam z tyłu a kierownice podpięta z przodu. Stery za najnowsze. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 jak sprawdzić pobór prądu? Menadżer Urządzeń - Kontrolery USB - Kolejno Główny Koncentrator ... - Właściwości - Zasilanie. a tak btw. modem mam z tyłu a kierownice podpięta z przodu. I to może być główny problem - panel przedni. Podepnij pod USB z tyłu + Restart i zrób test. Odnośnik do komentarza
mario221122 Opublikowano 23 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Próbowałem na różne sposoby zamieniać porty i modemu i kierownicy niestety bez skutku. Ciagle wystepuje ten sam błąd. Dziś takze odinstalowałem wszystkie koncentratory USB, odpiąłem wszystkie urządzenia usb, zainstalowałem od nowa a problem nie zginął. Dodatkowo jeśli podepne pada to w zasilaniu ma 500 mA i współpracuje wraz z modemem ( nic sie nie wyłącza ), z czego kiedy podepne kierownice ma ona 80 mA gdyż ma zasilanie wewnętrzne, natomiast sam modem zabiera 400 mA. Moja płyta główna to ASUS M4N68t-m v2 a zasilacz MODECOM FEEL II 600W. Znajomy kolega - informatyk podsunął pomysł, że winowajcą są przerywania IRQ, możliwe jest too ? Mam aktualnie Windowsa XP SP3, którego postawiłem ok miesiąc temu. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Porty USB są parowane - np. 1 i 2 itd. Max wydajność prądowa dla portu to 500 mA co nie znaczy, że dwa kolejne porty to obsłużą. Po usunięciu koncentratorów USB należało usunąć plik C:\Windows\Inf\Infcache.1 - PRZED RESTAREM systemu. Przdatny byłby obrazek z Menadżera Urządzeń z podpiętym sprzętem. Odnośnik do komentarza
mario221122 Opublikowano 23 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 To spróbuję jeszcze raz usunąć te koncentratory i skasować ten plik Pare zdjęć z menadrzera: http://zapodaj.net/d...453c25.jpg.html http://zapodaj.net/c...d08696.jpg.html http://zapodaj.net/4...a8bf50.jpg.html http://zapodaj.net/b...74b254.jpg.html aha zapomniałem dodać, że odpaliłem swojego 'staruszka' (pcta) powgrywałem stery do modemu i kiery i o dziwo wszystko śmiga! Więc dlaczego tutaj na nowym Pccie wiecznie jakieś problemy. Odnośnik do komentarza
mario221122 Opublikowano 23 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Zrobiłem tak, odinstalowałem te koncentratory, usunąłem plik. Następnie po włączeniu kompa podpiąłem kolejno : modem > kiera wszystko działało, dopóki nie podpiąłem reszty urządzeń : klawa i mysza. Po ich podpięciu znów wywaliło modem :| co robić?! Klawiatura którą mam jest nie na USB ale znowu nie działa na niej pare przycisków, z myszką to samo takze wiec nie moge zostań przy tych starych urządzeniach. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Tu masz odpowiedź: dopóki nie podpiąłem reszty urządzeń : klawa i mysza. Kombinuj. Wg mnie gdzieś zaczyna brakować prądu na USB. Sprawdzaj wartości - wiesz gdzie. Niestety wirtualnie nie da się poradzić we wszystkim. Dodatkowy pomysł to HUB USB z własnym zasilaniem ale podłączony pod najmniej używany port.. Odnośnik do komentarza
mario221122 Opublikowano 23 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 właśnie o tym myślałem, a HUB USB by na 100% załatwił spr? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Tego Ci nie zagwarantuję. Ale zdecydowanie powinien pomóc. Wszystko zależy od sprzętu jaki kupisz. Musi zdecydowanie mieć własne zasilanie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi