Patjx Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 Witam. Wczoraj mój laptop został zaatakowany przez wirusa Weelsof( "Twój komputer został zablokowany"). Przed atakiem laptop chodził idealnie. Guild wars 2 na nisko-średnich- 70fps, World Of Tank na średnio-wysokich- 40-120 fps. Battlefield 3- Wysokie- 40 fps Minecraft- 70-200fps. Po usunięciu wirusa komputer zaczął długo się włączać. W World of Tanks mam 10 fps, a w Guild Wars 2 artefakty graficzne. O Minecraft nawet nie wspomne. 10-20 fps... Skanowałem komputer Microsoft Security Essentials oraz Malwarebytes Anti Malware. Wykryło jakiś folder: Hello Moto. Wykasowałem go antywirusem. Potem Microsoft Essentials wykrył wirusa o nazwie karagany.l. Usunąłem. Poprawy brak. Tutaj logi z OTL:http://wklej.eu/index.php?id=53fd6b4879 Proszę o pomoc. Dodam, że laptop był wysyłany kilka razy na gwarancje( ma 2 miesięczny dysk twardy, nową płytę główną i nowy system chłodzenia). Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 24 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 (edytowane) Patjx, zasady działu na temat odświeżania tematu: KLIK. Post przypominający nie pomoże, jeśli brak osób zdolnych przetworzyć temat i brak czasu by to zrobić. Następnie: - Uruchamiałeś ComboFix (na przyszłość: KLIK), to gdzie log z jego działania? Wyraźnie jest powiedziane, by go przedstawić. - Zestaw logów OTL niepełny, brakuje pliku Extras (opcja "Rejestr - skan dodatkowy" nie została ustawiona na "Użyj filtrowania"). A w tu podanym głównym OTL brak oznak infekcji. Do wykonania tylko drobnostki (nie będzie to mieć wpływu na opisywane problemy): 1. Przez Panel sterowania odinstaluj adware Winamp Toolbar. Powtórz usuwanie tego samego w Firefox w Dodatkach. 2. Uruchom AdwCleaner i zastosuj Delete. Na dysku C powstanie log z usuwania. 3. Pobierz najnowszy OTL (KLIK) i zrób logi z opcji Skanuj (przypominam o Extras). Dołącz log z usuwania AdwCleaner oraz ów zaległy ComboFix (nie uruchamiaj narzędzia ponownie). Przed atakiem laptop chodził idealnie. Guild wars 2 na nisko-średnich- 70fps, World Of Tank na średnio-wysokich- 40-120 fps. Battlefield 3- Wysokie- 40 fps Minecraft- 70-200fps. Po usunięciu wirusa komputer zaczął długo się włączać. W World of Tanks mam 10 fps, a w Guild Wars 2 artefakty graficzne. Bardzo wątpliwe, by to pochodziło od prymitywu Weelsof, który nie wpływa na ten rodzaj komponentów. Infekcja w ogóle nie zazębia się z tymi sferami. Objawy pachną sprzętowo. I temat zapewne przeniosę do Hardware. . Edytowane 25 Października 2012 przez picasso 25.10.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi