Skocz do zawartości

Problem z małą ilością fps, artefaktami graficznymi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Wczoraj mój laptop został zaatakowany przez wirusa Weelsof( "Twój komputer został zablokowany"). Przed atakiem laptop chodził idealnie. Guild wars 2 na nisko-średnich- 70fps, World Of Tank na średnio-wysokich- 40-120 fps. Battlefield 3- Wysokie- 40 fps Minecraft- 70-200fps. Po usunięciu wirusa komputer zaczął długo się włączać. W World of Tanks mam 10 fps, a w Guild Wars 2 artefakty graficzne. O Minecraft nawet nie wspomne. 10-20 fps... Skanowałem komputer Microsoft Security Essentials oraz Malwarebytes Anti Malware. Wykryło jakiś folder: Hello Moto. Wykasowałem go antywirusem. Potem Microsoft Essentials wykrył wirusa o nazwie karagany.l. Usunąłem. Poprawy brak. Tutaj logi z OTL:http://wklej.eu/index.php?id=53fd6b4879 Proszę o pomoc. Dodam, że laptop był wysyłany kilka razy na gwarancje( ma 2 miesięczny dysk twardy, nową płytę główną i nowy system chłodzenia).

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Patjx, zasady działu na temat odświeżania tematu: KLIK. Post przypominający nie pomoże, jeśli brak osób zdolnych przetworzyć temat i brak czasu by to zrobić. Następnie:

- Uruchamiałeś ComboFix (na przyszłość: KLIK), to gdzie log z jego działania? Wyraźnie jest powiedziane, by go przedstawić.

- Zestaw logów OTL niepełny, brakuje pliku Extras (opcja "Rejestr - skan dodatkowy" nie została ustawiona na "Użyj filtrowania").

A w tu podanym głównym OTL brak oznak infekcji. Do wykonania tylko drobnostki (nie będzie to mieć wpływu na opisywane problemy):

1. Przez Panel sterowania odinstaluj adware Winamp Toolbar. Powtórz usuwanie tego samego w Firefox w Dodatkach.

2. Uruchom AdwCleaner i zastosuj Delete. Na dysku C powstanie log z usuwania.

3. Pobierz najnowszy OTL (KLIK) i zrób logi z opcji Skanuj (przypominam o Extras). Dołącz log z usuwania AdwCleaner oraz ów zaległy ComboFix (nie uruchamiaj narzędzia ponownie).

Przed atakiem laptop chodził idealnie. Guild wars 2 na nisko-średnich- 70fps, World Of Tank na średnio-wysokich- 40-120 fps. Battlefield 3- Wysokie- 40 fps Minecraft- 70-200fps. Po usunięciu wirusa komputer zaczął długo się włączać. W World of Tanks mam 10 fps, a w Guild Wars 2 artefakty graficzne.

Bardzo wątpliwe, by to pochodziło od prymitywu Weelsof, który nie wpływa na ten rodzaj komponentów. Infekcja w ogóle nie zazębia się z tymi sferami. Objawy pachną sprzętowo. I temat zapewne przeniosę do Hardware.

.

Edytowane przez picasso
25.10.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...