NetKnight Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 Mam pytanie. Zamierzam wymienić kartę graficzną z Radeona 9250 na HD 4650 AGP. Mam zasilacz od Codegena, czy wtyki zasilacza będą się zgadzać z tym, co będzie na karcie? Czy karta będzie chodzić u mnie? Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 To zasilacz wysokiego ryzyka. Loteria i wygrac nic nie wygrasz, a w najlepszym przypadku stracisz jeden podzespol w najgorszym wszystko na smietnik. Nie ma o czym rozmawiac. Odnośnik do komentarza
NetKnight Opublikowano 19 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 Właśnie szukam czegoś od Tagana i Chiefteca, dobrze, jakby obsługiwał dyski na tzw. taśmę. Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 Jaka to karta - dokladnie. Widze czasem wtyczki zasilajace PCI 6pin oraz tzw. molex. Co tam masz za producenta i oznaczenia? Odnośnik do komentarza
NetKnight Opublikowano 19 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 ASUS ATI RADEON 9250 SEC FAMILY, zmieniana ma być na: Gigabyte HD 4650. Resztę dowiem się może jutro, gdy zajrzę do obudowy. Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 Jesli to ta karta http://www.gigabyte....-1gi/advantage/ to zasilacz MARKOWY przynajmniej 400Wat. Mysle, ze 450 to rozsadny wybor (w zaleznosci od CPU oraz potencjalnej wymiany calej platformy w przyszlosci) http://www.tomshardw...gp,2383-10.html Da sie pograc jak widac. Nie polecam zasilaczy bo nie kupuje na "srajlegro" i nie kupuje smieci z "z pod czarnej listy na chwile aby cos bylo". Bez urazy - nic do Ciebie personalnie. Koledzy cos podpowiedza , mam nadzieje. Ta karta ma zlacze zasilajace 6pin. Jesli zasilka bedzie w starej specyfikacji to mozna zastosowac przejscie 2xmolex na pci6 Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 @MarekB wydaje mi się iż koledze taki styknie http://www.ceneo.pl/10216473 Odnośnik do komentarza
NetKnight Opublikowano 20 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Obecnie posiadam jeszcze starego Thouroughbreda 1,06 GHz (wcześniej Sempron 1,74 GHz), ale zamierzam go do kompletu z GPU i zasilaczem zmienić na Bartona, co jest proste, gdyż wszystkie mają Socket A. Z RAM jest ok (1,5 GB), więc pozostają te trzy elementy. Dysku twardego (WD 80GB) i płyty głównej (z MSI) nie zmieniam. To podmianka za ECS, ponieważ jej złącze AGP nie "trzymało" już R9250. Gdzie dostać taką przejściówkę? I coś jeszcze. Tu chodzi o wersję karty HD 4650 pod złącze AGP. Czyli molexami podpinamy kartę? Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 20 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Czyli molexami podpinamy kartę? jak na karcie bedzie zlacze dodatkowe typu molex to podlaczasz i po sprawie. Jak karta bedzie miala 6pin, a zasilacz nie ma takiej koncowki to stosujesz przejsciowke 2xmolex / 6pin czyli to; Odnośnik do komentarza
NetKnight Opublikowano 20 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Czyli nowe złącze 6pinowe od PCI - E, które jest na HD 4650 AGP jest zgodne z wyżej przedstawionym zasilaczem. Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 20 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Jest to takie wlasnie zlacze. Odnośnik do komentarza
NetKnight Opublikowano 20 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 http://allegro.pl/ad...2612144454.html Pewnie to mi będzie potrzebne, jeśli chodzi o napęd DVD - RW (NEC), chyba, że się mylę, bo płyta główna zostaje, napędy też (są na IDE)? Dysk to SATA, ale napędy są na IDE. Czy nowe zasilanie będzie się zgadzać z napędami od NEC'a i Liteon'a? Odnośnik do komentarza
Mikouaj Opublikowano 20 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Jeśli mówimy o tym Aerocool wstawionym wcześniej, to spokojnie będzie się wszystko zgadzać. 2 molexy zostaną wykorzystane na przejściówkę dla k. graficznej, a 2 molexy to podlączenia napędów. Chyba, że jest to jakaś poprawiona wersja, ale ostatnio jak miałem go w ręce to nie miał wtyki dla k. graficznej. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi