dragolice Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 Witam. Mam problem z internetem polegający na tym że co chwilę przerywa połączenie. Tzn. jestem połączony, ale nic z tego nie wynika. Nagle po jakimś czasie cudownie wszystko wraca do normy. No może do normy to za dużo powiedziane (patrz obrazek) Działa jak chce. Chciałbym wykluczyć swoją winę zanim zaczę gdziekolwiek wydzwaniać. Dodam jeszcze że nadziałem się nie dawno na sality, niby się wyleczyłem ale profilaktycznie jeszcze dodaję raport z programu OTL. Te toolbary i inne duperele narazie olewam bo zastanawiam się ciągle nad formatem. Poproszę o ocenę logów. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam. EDIT: Wyniki sprzed chwili: Heh. net-log.txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 20 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Wymień kabel. Problem ewidentnie po Twojej stronie. Odnośnik do komentarza
dragolice Opublikowano 20 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Dzięki za diagnozę. Z tym kablem to chyba zadzwonię bo gdy zakładali internet to wciskali kabelek przez dziurkę w której już jeden był. Zaczęło się ciągnięcie na siłę i chyba to są skutki. Jeszcze mam jedną prośbę. Po czym poznałeś że to wina kabla? Może jeszcze się czegoś nauczę przy okazji. Przyda się gdy gościu mnie zapyta na jakiej podstawie tak sądzę. Jeszcze raz dziękuję. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Patrz net-log.txt, polecenie pathping. Masz tam statystyki czasu połączenia i liczby zagubionych pakietów w przy komunikacji z każdym węzłem na ścieżce. Zazwyczaj pierwszy, na którym współczynnik zgubionych pakietów jest wyższy od 2 - 5 %, powoduje problem lub winne jest połączenie z nim. Odnośnik do komentarza
dragolice Opublikowano 23 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Wszystko jasne . Narazie jest ok (poruszałem kabelkiem, może dlatego xD), ale jak się pogorszy sprawdzę jeszcze czy kabel zawinił. Tak czy inaczej temat można zamknąć. Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi