Dankey20 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Witam! Od pewnego czasu mam problem z okienkami "System Windows nie może odnaleźć pliku "Windows Defender Apps Control.exe". Upewnij się, że wpisywana nazwa jest poprawna i spróbuj ponownie". Dwa takie okienka wyskakują zawsze przy starcie systemu (7) i nie dają się wyłączyć. Mam dwa systemy, XP i 7. W dodatku w msconfig w Uruchamianie mam pare dziwnych programów z partycji C (partycja XP), a Win 7 jest na E. Są to: C:\Program Files\My applications\win.exe C:\Program Files\My applications\Windows Live Control.exe C:\Program Files\My applications\W C:\Program Files\My applications\Windows Defender Apps Contro Mnie wydaje się to dziwne. OTL.Txt Extras.Txt GMER.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 1. Zastosuj ComboFix i wklej z niego log. 2. Wykonaj log z Gmer na ustawieniu - Rootkit >>> zaznaczyć tylko Usługi >>> zaznaczyć Pokaż wszystko >>> Szukaj >>> Zapisz Odnośnik do komentarza
Dankey20 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Podczas działania wyskakiwał błąd jakiejś aplikacji QREG, wiem, że juz o tym czytałem na forum, i tak samo musialem kilkadziesiąt razy klikać zamknij program, dopiero wtedy ComboFix ruszał dalej. Jedno okienko nadal wyskakuje. ComboFix.txt Gmer2.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 1. Start > w polu szukania wpisz regedit > wejdź do klucza: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders Dwuklik w wartość Startup i zastąp obecny tam ciąg prawidłową ścieżką Windows 7: %USERPROFILE%\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup 2. Wklej do notatnika taki tekst: File:: C:\Program Files\My applications\Windows Live Control.exe C:\Program Files\My applications\Windows Defender Apps Control.exe e:\users\Damian\AppData\Roaming\TuneUp Software\TuneUp Utilities\StartUp Manager\Wyłącz obiekty\win.exe Folder:: c:\program files\My applications Registry:: [-HKLM\~\startupfolder\C:^Program Files^My applications^W] [-HKLM\~\startupfolder\C:^Program Files^My applications^Windows Defender Apps Contro] Plik >>> zapisz pod nazwą CFScript.txt a nastepnie przeciągnij go i upuść na ikonę ComboFixa w taki sposób: 3. Wklejasz nowy log z ComboFix, Gmer i OTL. Odnośnik do komentarza
Dankey20 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 To już pomogło, okienek nie ma. ComboFix działał bez problemu. Tym razem podczas skanowania nie wyłączałem żadnych programów. Dzięki za pomoc. ComboFix.txt Gmer3.txt OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Operacja pomyślnie wykonana. Na koniec pare rzeczy jeszcze do zrobienia. 1. W menu Start w polu szukania wpisz Uruchom a następnie wklej i wywołaj polecenie "e:\users\Damian\Downloads\ComboFix.exe" /uninstall 2. Wykonaj skan za pomocą Malwarebytes Anti-Malware 3. Wykonaj obowiązkową aktualizację Java: INSTRUKCJE. Odnośnik do komentarza
Dankey20 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Wszystkie punkty wykonane, skaner wykrył 2 pomniejsze trojany i to wiem skąd także nie ma się czym martwić. Jeszcze raz dzięki! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi