jdmqq Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Dobry wieczor Pisze teraz z innej partycji. Potrzebuje waszej pomocy. Zostawiłem siostrze PC-ta, zeby cos pobrala. No i pobrala. Po uruchomieniu kompa nie moge sie polaczyc z internetem. Nie mam pojecia jak to naprawić. Cudem udalo mi się wejść w Połączenia Sieciowe, i moim oczom ukazał się błąd " Folder Połączenia sieciowe nie moze pobrac listy kart sieciowych tego komputera. Upewnij się, że usługa Połączenie sieciowe jest włączona i uruchomiona". Dobra, myśle sobie, coś sie wyłączyło. Wpisalem services.msc, znalazlem Usługe, odpaliłem no i bach. Błąd 126, nie mozna znalezć modułu. Nie mam siły juz na zmienianie partycji i próbowanie co chwile czegoś nowego. Na tamtej partycji nie mam wlaczonego przywracania systemu. Jest jakis sposob zeby przeinstalować wszystkie usługi ? Format nie wchodzi w gre, ale jak zajdzie taka potrzeba no to trudno. Na tamtej partycji mam combofixa(który doszedl do usuwania xp-antyspy i jakby zwieszka ? ). No bajzel konkretny jakiś się zrobił. Natrafilem na ta strone, sprawdzalem poprzednie tematy, te wszystkie Fix REgi itd. Nic sie nie zmienilo :/ Pobralem ESETSirefefRemover - Nic nie znalazl. Nie ukrywam ze krew mnie zalala , gdy ta partycja jest bardzo wazna i potrzebuje tam dostepu do internetu. Po wpisaniu w cmd regsvr32 netman.dll wyskakuje blad ze nie mozna zaladować modułu. (system winxp sp3) Link do screenshota z services.msc (Nie wiem jak dodac miniature) http://vpx.pl/2i5 Zamieszczam logi z OTL + Extras, Logi GMER w pliku logsy Pozdrawiam Edycja , Zapomnialem dodać . Po tym incydencie zresetowalem system i wlaczyl sie CHKDSK ktory cos usuwal . Jakieś sektory czy coś , pamietam tylko ze jakies 4 pliki dll zostaly usuniete. //Po wpisaniu ipconfig wyskakuje blad ze nie znaleziono pliku esnet.dll Polecenie sfc /scannow nie dziala - odpala sie tylko okienko i nic sie nie dzieje. Extras.TxtPobieranie informacji ... OTL.TxtPobieranie informacji ... logsygm.txtPobieranie informacji ... Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Log z GMER został zrobiony w złym środowisku, czyli przy czynnym emulatorze napędów wirtualnych: KLIK. DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Unknown] -- -- (ahy6r0zr)DRV - [2012-05-18 14:00:39 | 000,242,240 | ---- | M] (DT Soft Ltd) [Kernel | System | Running] -- C:\WINDOWS\system32\drivers\dtsoftbus01.sys -- (dtsoftbus01)DRV - [2011-04-15 16:04:33 | 000,431,672 | ---- | M] () [Kernel | Boot | Running] -- C:\WINDOWS\system32\drivers\sptd.sys -- (sptd) Ogólnie to ja tu nie widzę żadnych znaków infekcji w stanie czynnym, jest jedynie (nie ładowany w starcie) odpadkowy plik msigkz32.dll. Doczyszczanie odpadkowych wpisów w spoilerze. Pokaż ukrytą zawartość 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :OTL SRV - File not found [Disabled | Stopped] -- -- (npggsvc) DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- -- (XDva360) DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\Documents and Settings\Asd\Dane aplikacji\TZAC2\tizeq32.sys -- (tizeqdrv) DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\Documents and Settings\Asd\Dane aplikacji\TZAC\tizek32.sys -- (tizekdrv) DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\nlndis.sys -- (NLNdisPT) DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\nlndis.sys -- (NLNdisMP) DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\WINDOWS\system32\48.tmp -- (MEMSWEEP2) DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\WINDOWS\system32\01.tmp -- (izeodw) DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\WINDOWS\System32\drivers\CTHWIUT.SYS -- (CTHWIUT.SYS) DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\drivers\CTHWIUT.SYS -- (CTHWIUT) DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\WINDOWS\System32\drivers\CTEXFIFX.SYS -- (CTEXFIFX.SYS) DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\drivers\CTEXFIFX.SYS -- (CTEXFIFX) DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\WINDOWS\System32\drivers\CT20XUT.SYS -- (CT20XUT.SYS) DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\drivers\CT20XUT.SYS -- (CT20XUT) DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\DOCUME~1\Asd\USTAWI~1\Temp\catchme.sys -- (catchme) O16 - DPF: {E705A591-DA3C-4228-B0D5-A356DBA42FBF} "http://ccfiles.creative.com/Web/softwareupdate/su2/ocx/20015/CTSUEng.cab" (Reg Error: Key error.) O16 - DPF: {F6ACF75C-C32C-447B-9BEF-46B766368D29} "http://ccfiles.creative.com/Web/softwareupdate/ocx/110926/CTPID.cab" (Reg Error: Key error.) :Files C:\WINDOWS\System32\msigkz32.dll C:\Program Files\mozilla firefox\searchplugins\acpro.xml :Reg [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Code Store Database\Distribution Units\DirectAnimation Java Classes] [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Code Store Database\Distribution Units\Microsoft XML Parser for Java] :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. System zostanie zrestartowany. 2. Pro forma pokaż log z wynikami usuwania. Cytat Po uruchomieniu kompa nie moge sie polaczyc z internetem. Nie mam pojecia jak to naprawić. Cudem udalo mi się wejść w Połączenia Sieciowe, i moim oczom ukazał się błąd " Folder Połączenia sieciowe nie moze pobrac listy kart sieciowych tego komputera. Upewnij się, że usługa Połączenie sieciowe jest włączona i uruchomiona". Dobra, myśle sobie, coś sie wyłączyło. Wpisalem services.msc, znalazlem Usługe, odpaliłem no i bach. Błąd 126, nie mozna znalezć modułu. Pokaż dane relatywne do tej usługi. Uruchom SystemLook i w oknie wklej: :reg HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Netman /s :filefind netman.dll Klik w Look. . Odnośnik do komentarza
jdmqq Opublikowano 13 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Wykonane Zamieszczam logi. No ale cos musialo sie stac . Nie moge wlaczyc zapory internetowej(wyrzuca blad 1068? Jakoś tak), wpisac ipconfig bo wywala bledy. Fix regi z waszej strony chyba nic nie zdzialaly SystemLook.txtPobieranie informacji ... logi OTL.txtPobieranie informacji ... Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Nic z tego skanu SystemLook nie wynika, usługa zdaje się być prawidłowo skonfigurowana, a powiązany w Parameters plik jest na dysku. Podaj więcej danych: 1. Start > Uruchom > cmd i wpisz ipconfig. Przy braku określonego modułu powinien się zgłosić błąd. Jeśli błąd punktuje określony plik, podaj jaki. 2. Podaj też log z Farbar Service Scanner. . Odnośnik do komentarza
jdmqq Opublikowano 13 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 http://vpx.pl/jdK - taki blad leci Lece FSC zrobic Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 No i właśnie, wg komunikatu brakuje pliku ESENT.dll. Rób dodatkowy skan SystemLook na warunek: :filefind ESENT.dll . Odnośnik do komentarza
jdmqq Opublikowano 13 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Logi FSC Ze tak zapytam. Moge robic to z poziomu win7? (jak to napisalem to siedze juz na xp) FSS11.txtPobieranie informacji ... Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Cytat Moge robic to z poziomu win7? (jak to napisalem to siedze juz na xp) Nie. To bez sensu. Poszkodowanym systemem jest XP a nie Windows 7, skan SystemLook musi być robiony z poziomu XP. . Odnośnik do komentarza
jdmqq Opublikowano 13 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 wrzucone Według logów - C:\WINDOWS\system32\dllcache\esent.dll . Czyli plik istnieje ? Ah, doczytałem. "Pendze na XP" SystemLook.txtPobieranie informacji ... Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Tak, pliku definitywnie brakuje w system32, ale są kopie. 1. Przekopiuj plik C:\WINDOWS\system32\dllcache\esent.dll do katalogu C:\WINDOWS\system32. 2. Zresetuj system i podaj czy błąd zniknął. . Odnośnik do komentarza
jdmqq Opublikowano 13 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Nie mam folderu dllcache. Ale... wyszukalem esent.dll w jakims folderze servicepack, wkleilem i teraz pisze do Was z XP . Dzieki wielkie . Chyba problem zażegnany. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Na koniec: w OTL uruchom Sprzątanie + wyczyść foldery Przywracania systemu (KLIK). Cytat Nie mam folderu dllcache. Oj masz, danych z powietrza nie biorę, skan w SystemLook to pokazuje jak na dłoni. Po prostu nie włączyłeś wszystkich opcji widoku: Mój komputer > Narzędzia > Opcje folderów > Widok: odznaczone Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego. Cytat Ale... wyszukalem esent.dll w jakims folderze servicepack, wkleilem i teraz pisze do Was z XP Można było i ten plik brać, ma identyczne parametry jak ten w dllcache: C:\WINDOWS\ServicePackFiles\i386\esent.dll ------- 1092608 bytes [15:22 20/03/2011] [21:50 14/04/2008] 33863522CA0A63A2FB1E30E59392E1B1 C:\WINDOWS\system32\dllcache\esent.dll --a--c- 1092608 bytes [17:29 26/10/2001] [21:50 14/04/2008] 33863522CA0A63A2FB1E30E59392E1B1 . Odnośnik do komentarza
jdmqq Opublikowano 13 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Po Czyszczeniu w OTL nie dziala mi soft od laczenia sie z internetem . Mam karte sieciowa tp-link(radiówka) . Zrobilem reinstalacje i nic. Sprawdzilem msconfig , znajduje sie tam TWCU wiec powinno odpalic na stacie . Zajme sie tym pozniej. Dzieki wielke za ogarniecie problemu Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Sprzątanie w OTL nie narusza nic w tym obszarze, tylko usuwa z dysku OTL i jego kwarantannę. Musiało się stać coś innego. Odnośnik do komentarza
jdmqq Opublikowano 13 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Juz chyba ostatecznie koniec problemu. Był jakis problem z usługa TP-LINK configuration service. Dzieki wielkie picasso/reszta swiata Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi