Smrek Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Witam System XP SP3 Podlaczyłem internet i chciałem podłaczyć komputer przezkabel. Wpiąłem wtyczkę ale komputer nie widział go, wyłaczyłem firewola ale to nic nie dało. Więc odinstalowałem firewola- Comodo i uruchomiłem komputer. Windows zaczą startować ale zatrzymuje się na stronie z czarnym ekranem i napisem WINDOWS. Krateczki migające pod napisem zatrzymuja sie i nic sie nie dzieje. Komputer uruchamia sie w trybie awaryjnym Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Skoro były operacje z deinstalacją Comodo, to zrób logi z OTL z poziomu Trybu awaryjnego, by było jasne jaki jest układ ładowanych serwisów. Odnośnik do komentarza
Smrek Opublikowano 10 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 W załaczeniu pliki OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 1. Są tu jakieś dziwne odpadki sterownikowe w rejestrze. Gdyby nie to, że SPTD jest "Disabled", pasowałyby (z wyjątkiem pierwszego) jako produkt uboczny działania tego sterownika. DRV - File not found [Kernel | Boot | Stopped] -- System32\drivers\tuburcr.sys -- (euhk)DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Unknown] -- -- (ayvdcnom)DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Unknown] -- -- (aqqeh4z2)DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Unknown] -- -- (adze5v6i)DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Unknown] -- -- (acmtgx24)DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Unknown] -- -- (a92rhd0q)DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Unknown] -- -- (a784tac8)DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Unknown] -- -- (a5aqphc0) Usuń powyższe posługując się Autoruns (karta Drivers). Sprawdź czy jest notowalna poprawa. Przy braku wyników: 2. Log sugeruje, że ostatnią doinstalowaną aplikacją prawdopodobnie mogła być Zemana. Zemana, ESET = dobrzy kandydaci dla przestoju na fazie gdzie się ładują sterowniki. [2012-09-10 18:46:55 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\Documents and Settings\All Users\Menu Start\Programy\AntiLogger . Odnośnik do komentarza
Smrek Opublikowano 11 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 [codeplain]DRV - File not found [Kernel | Boot | Stopped] -- System32\drivers\tuburcr.sys -- (euhk) tylko to dało się usunąć, przy pozostałych składnikach wywala błąd"określona usługa nie istnieje jako zainstalowana" odptaszkowałem je i przeładowałem system. Komputer uruchomił się normalnie Po ponownym przeładowaniu znów się zawiesza:(( W trybie awaryjnym chciałem odinstalować Zemana ale w dodań usuń programy po wciśnięciu usuń nic się nie dzieje. Nie można normalnie odinstalować. uruchomiłem instalator mając nadzieję, że będzie opcja naprawy/usunięcia niestety nie:( nowe logi z OTL Udało mi sie odinstalować Zelmana ale nadal to samo Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Smrek Opublikowano 12 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 No więc udało mi się usunąć Zelmana, wyczyściłem rejestr po nim i komputer ruszył. Uruchamiałem kilka razy i wszystko ok. Podłączyłem na włączonym komputerze kabel sieciowy, ale net nie działał. Nie łączy się nawet z adresem rutera. Przeładowałem komputer przy włączonym kablu sieciowym, komputer znów się zawiesił na oknie Windows. Wyjąłem kabel ponowny rozruch i bez problemu. Podpiąłem kabel do innego komputera i internet działa super. Odnośnik do komentarza
Smrek Opublikowano 13 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Przeinstalowałem sterowniki od karty sieciowej, internet ruszył. Jednak radość nie trwała długo, po przeładowaniu komputera znów się zawiesił przy starcie. Po odpięciu kabla i wyłączeniu komputera na kilka minut znów się ładuje normalnie. Już dalej brakuje mi pomysłów i wiedzy by to naprawić. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Podpiąłem kabel do innego komputera i internet działa super. Po odpięciu kabla i wyłączeniu komputera na kilka minut znów się ładuje normalnie.Już dalej brakuje mi pomysłów i wiedzy by to naprawić. Zostaje aktualizacja sterowników do karty sieciowej i usunięcie testowo ESET. Odnośnik do komentarza
Smrek Opublikowano 14 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Kupiłem nowa kartę sieciową, starą wyłączyłem w biosie i zainstalowałem nową. Jak na razie wszystko działa, więc najprawdopodobniej to wina karty zintegrowanej. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi