vertigo Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Witam jestem tu nowym użytkownikiem i mam kłopot z konfiguracją systemu windows 7 home premium miałem już kolejny błąd systemu z powodu złej konfiguracji bo otwiera się za dużo programów a nie jestem fachowcem by wybrać najważniejsze doradzi ktoś co zrobić? załączam logi z OTL: OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Witam jestem tu nowym użytkownikiem i mam kłopot z konfiguracją systemu windows 7 home premium miałem już kolejny błąd systemu z powodu złej konfiguracji bo otwiera się za dużo programów Mozesz jasniej napisać jaka jest treść błedu? W autostarcie masz niewiele O4:[b]64bit:[/b] - HKLM..\Run: [AthBtTray] C:\Program Files (x86)\Dell Wireless\Bluetooth Suite\AthBtTray.exe (Atheros Commnucations) O4:[b]64bit:[/b] - HKLM..\Run: [AtherosBtStack] C:\Program Files (x86)\Dell Wireless\Bluetooth Suite\BtvStack.exe (Atheros Communications) O4:[b]64bit:[/b] - HKLM..\Run: [COMODO Internet Security] C:\Program Files\COMODO\COMODO Internet Security\cfp.exe (COMODO) O4:[b]64bit:[/b] - HKLM..\Run: [HotKeysCmds] C:\Windows\SysNative\hkcmd.exe (Intel Corporation) O4:[b]64bit:[/b] - HKLM..\Run: [igfxTray] C:\Windows\SysNative\igfxtray.exe (Intel Corporation) O4:[b]64bit:[/b] - HKLM..\Run: [Persistence] C:\Windows\SysNative\igfxpers.exe (Intel Corporation) O4:[b]64bit:[/b] - HKLM..\Run: [sysTrayApp] C:\Program Files\IDT\WDM\sttray64.exe (IDT, Inc.) Mozesz odznaczyć Intela oraz ITD za pomocą Autoruns, zakładka Logon. Robisz restart i sprawdzasz. http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb963902 Poza tym system nieaktualizowany, brak SP1 64bit- Home Premium Edition (Version = 6.1.7600) - Type = NTWorkstation Internet Explorer (Version = 9.0.8112.16421) Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 W Dzienniku zdarzeń jest taki błąd: Error - 2012-07-14 15:30:43 | Computer Name = Pawel-Komputer | Source = Service Control Manager | ID = 7001Description = Usługa Harmonogram zadań zależy od usługi Dziennik zdarzeń systemu Windows, której nie można uruchomić z powodu następującego błędu: %%1058 Datowanie w logu na dwa miesiące wstecz, ale na wszelki wypadek pokaż listę usług, bo przy nieczynnym Dzienniku kończyć się może po prostu nagrywanie. Uruchom OTL, sekcję Usługi ustaw na Wszystko, resztę sekcji na Brak + Żadne i klik w Skanuj. PS. I doczyść śmieci adware. W Spoilerze uwagi. 1. Otwórz Google Chrome i w Rozszerzeniach odinstaluj SweetIM for Facebook. Przez Panel sterowania odinstaluj Internet Explorer Toolbar 4.6 by SweetPacks. 3. Uruchom AdwCleaner i zastosuj Delete. Odnośnik do komentarza
vertigo Opublikowano 10 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 "Komputer jest skonfigurowany do automatycznego uruchamiania programów po uruchomieniu systemu" dokładnie tak brzmi wykryty problem.Systemu sam zaktualizować nie umiem a tu dodaje logi OTL usług i AdwCleaner OTL.Txt AdwCleanerS2.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Usługi Dziennika i Harmonogramu na chodzie, więc tu nie ma się czym zajmować. "Komputer jest skonfigurowany do automatycznego uruchamiania programów po uruchomieniu systemu" dokładnie tak brzmi wykryty problem Ale gdzie Ty to widzisz, co to pokazuje i jak? . Odnośnik do komentarza
vertigo Opublikowano 10 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 taki komunikat pokazuje mi się kiedy otwieram centrum akcji i sprawdzam występowanie problemów z wydajnością systemu a wcześniej każe mi konfigurować a sam nie wiem jak to zrobić Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi