kabus55 Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 witam, proszę o pomoc. Na mój komputer dostał sie ten wirus. teraz widzę, że nie powinieniem używac ComboFix no ale stało się i prosze o pomoc co mam dalej zrobić o to mój log. Z góry wielkie dzięki Combo.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 ComboFix częściowo usunął infekcję, ale tutaj na pewno nie koniec. Wykonaj raporty z OTL Odnośnik do komentarza
kabus55 Opublikowano 9 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 nie mogę bo nie mam teraz neta przez ta infekcje ok mam Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :OTL O3 - HKLM\..\Toolbar: (no name) - Locked - No CLSID value found. :Files C:\ProgramData\umsdiqfljwnwlgj C:\ProgramData\pikatthoxlkdwzz :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. Uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowy log z OTL (bez extras) Odnośnik do komentarza
kabus55 Opublikowano 10 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 sorry, że tak późno odpisuje. ale już mam OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Teraz już jest wszystko wysprzątane. Przejdź do finalizacji tematu: 1. Wciśnij klawisz z flagą Windows + R wklej i wywołaj polecenie "C:\Users\Jakub\Desktop\ComboFix.exe" /uninstall Ta operacja usunie ComboFix z dysku wraz z jego składnikami oraz opróżni przywracanie systemu. 2. Użyj opcji Sprzątanie z OTL. 3. Dla bezpieczeństwa zmień hasła logowania do serwisów w sieci. Odnośnik do komentarza
kabus55 Opublikowano 11 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 ok. Wielkie dzięki za pomoc, napewno odwdzieczę się serwisowi Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi