bartekk Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Witam, dopadł mnie na drugim komputerze sławetny UKASH. Niestety nie mogę wejść F8 w tryb awaryjny, nic się nie wyświetla, menadżer również zablokowany. Ciekawostka - gdy chcę zmienić bootowanie w BIOSie wyświetla się komunikat o hasło, którego wcześniej nie było. Proszę o pomoc, nie mogę zamieścić logów! Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Spróbuj: - Odpiąć całkowicie sieć, by sprawdzić czy wtedy blokada się pokazuje - Zabić explorer.exe jak tu opisane: KLIK. . Odnośnik do komentarza
bartekk Opublikowano 9 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Po odpięciu sieci blokada działa cały czas. Niestety, nie mogę zakończyć explorer.exe, niecałą sekundę po odpaleniu XP już menadżer jest blokowany Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Czy menedżer zadań próbujesz wywoływać dostatecznie wcześnie? Ciekawostka - gdy chcę zmienić bootowanie w BIOSie A jaki jest cel zmiany bootowania? Czy to oznacza, że aktualnie pierwszym urządzeniem bootującym jest HDD a nie CD-ROM i nie można zrobić rozruchu z płyty? . Odnośnik do komentarza
bartekk Opublikowano 9 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Próbuję to robić przez cały czas. Chcę ustawić bootowanie na cd, żeby płytką Windowsa sformatować partycje. Tak, aktualnie pierwszy jest HDD. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Format to przesada. Gdyby został odblokowany boot CD-ROM to z górki (mamy narzędzia na forum: KLIK) i usuwam od ręki infekcję. Co to za komp? Czy da się przeprowadzić takie działania: KLIK? . Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 http://computersun.p...bios-u_102.html 1. Wyjmij baterie na 20 minut, lub 2. Poszukaj odpowiedniej zworki do resetu hasla lub resetu samego BIOS-u. 3. Przy tych czynnosciach wylacz zasilanie i odepnij wszystkie kable. @edit sorry picasso, nie widzialem posta. Odnośnik do komentarza
bartekk Opublikowano 9 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Ok, działa BIOS. Nie wiem jak to się stało, ale po wyjęciu bateryjki na kilka minut odblokowało się. Teraz tylko sformatuję 1 partycję i miejmy nadzieję, że będzie działać. Dzięki za pomoc! Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 (edytowane) Ale po co format? To jest banalna infekcja, jeden wpis w starcie ... Zrób log z OTLPE. Edytowane 8 Października 2012 przez picasso 8.10.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi