koza Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Witam, mam problem jak w temacie. Przeprowadzałam diagnostykę symtemu Windows i nic nie pomogło. Mam system Windows 7. Wyłączałam modem, podpinałam ponownie. Także go resetowałam. Bez skutku. Normalnie łączy mnie z internetem, ale mam brak dostępu do internetu. w załącznikach przesyłam zrzuty ekranu, by lepiej opisały mój problem. Problem występuje na laptopie Samsung Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 https://www.fixitpc.pl/topic/2394-diagnostyka-ogolny-raport-konfiguracji-sieci/ Odnośnik do komentarza
koza Opublikowano 8 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Witam, wykonałam działanie tym programem. Oto plik powstały po zakończeniu działania. P.S działał antywirus i nie wiem czy miał wpływ na jakiś wynik. Plik przesyłam w załączniku net-log.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Ustaw dla Poˆłączenie sieci bezprzewodowej adresy DNS 192.168.1.1 i 8.8.8.8 według tego: https://www.fixitpc.pl/topic/784-zmiana-adresow-dns/ Odnośnik do komentarza
koza Opublikowano 8 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 ja korzystan z rutera, i tam pisze ab ustawic automatyczne uzyskiwanie adresów (i tak miałam ustawione). Więc mam wpisywać adresy podane wyzej ?? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Nie rozpoznaje adresów hostów, więc automatyczne przyznawanie DNS nie działa (przyznaje błędne adresy). Ustaw zgodnie z tym, co napisałem, a jeśli to nie pomoże, to będziemy szukać dalej. Odnośnik do komentarza
koza Opublikowano 8 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 a w którym miejscu wpisać ten dłuższy adres?? Bo tam widzę miejsca tylko na 4-cyfrowe adresy . Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 W każde małe okienko wchodzi liczba z zakresu 0 - 255. Tutaj są oddzielone kropkami. Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Wygląda na to, że w tej sieci działają dwa serwery DHCP: router TP-Link o adresie IP 192.168.1.1 będący bramą oraz jakiś D-Link (może access point) z IP 192.168.0.1, a to o jeden za dużo. Proponuję zalogować się na D-linku wpisując w pasek adresu przeglądarki: 192.168.0.1 login: admin, hasło: admin. Potem odszukać sekcje DHCP i ustawić na wyłączone. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Co w tym złego? Albo inaczej: takie ustawienie jest poprawne, co najwyżej mało sensowne, i nie powinno w żaden sposób powodować w.w. problemu. Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 A to, że adres IP ma przyznany z puli 192.168.1.0 a DNS z 192.168.0.0 Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 A to, że sieć jest Open, to inna historia. Niech jeszcze dostęp do strony konfiguracyjnej będzie "zabezpieczony" hasłem admin, to czekamy na sąsiada, który odetnie połączenie prawowitemu jego właścicielowi. Korzystanie z cudzego Internetu jeszcze jestem w stanie zrozumieć (chociaż je potępiam), ale żeby odciąć właściciela, to już złodziej to musi być zwykły k*tas. A ja mam adres 192.168.11.92, DHCP 192.168.8.1/21, a DNS 192.168.0.7 i działa. Znajduje się w innej podsieci i nie ma żadnego problemu. Możliwe, że mamy sieć D-Link -> TP-Link -> reszta świata. Tutaj pytanie do twórcy tematu, jak wygląda sieć. I prośba. Niech ją zabezpieczy. Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Trochę przedtem namieszałem Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi