zord Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 dostepne są juz finalne wersje produktów z serii norton 2011 pobieranie Norton Internet Security 2011 http://buy-download.norton.com/downloads/CLT/NIS/PL/2011/18.1/ESD/NIS-TW-30-18-1-0-37-PL.exe Norton AntiVirus 2011 http://buy-download.norton.com/downloads/CLT/NAV/PL/2011/18.1/ESD/NAV-TW-30-18-1-0-37-PL.exe Norton Internet Security 2011 Netbook Edition http://buy-download.norton.com/downloads/CLT/NISNE/PL/2011/18.1/ESD/NIS-NETBOOK-ESD-18-1-0-37-PL.exe Odnośnik do komentarza
LikwidatoR Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Jakieś znaczące zmiany w stosunku do wersji 2010? Odnośnik do komentarza
zord Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 podobno lżejszy i skuteczniejszy nad SONARem 3 ostro pracowali i ma wykrywać więcej przy mniejszej ilości fp na razie changeloga nie ma bo premiery jeszcze nie było Odnośnik do komentarza
LikwidatoR Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Jeszcze lżejszy? Ja nie wiem jak oni to robią jak już lżejszego nie wyobrażam sobie patrząc na wersje 2010. W tej kwestii inne firmy muszą się w takim razie uczyć od Symanteca. Zord potestuj dokładnie program, zwróć uwagę na skuteczność, niech Eru go przetestuje jeszcze przy otwieraniu zainfekowanych plików, zobaczymy jak się Sonar 3 spisze bo może jak w przypadku wersji 2009,2010 zainstaluję na okres triala jako mały odpoczynek od Kasperka, bo produkty Nortona sobie od 2 lat chwalę , gdyby jeszcze nie usuwał automatycznie a pytał o każda akcję byłoby git Odnośnik do komentarza
Meir Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Poezja...tak go zoptymalizowali, że teraz jest prawdziwym "anorektykiem" na tle innych pakietów. Odnośnik do komentarza
Anonim2 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Bez hipsa z piaskiem ewentualnie piaskownicy lub programu do wirtualizacji dysków, nie radzę używać tego pakietu, no chyba, że ktoś jest bardzo rozważny i ostrożny a do tego sprzyja mu szczęście NIS to lekki wygodny i ładny pakiet ale wyjątkowa skuteczność w ochronie nie jest jego atutem. Odnośnik do komentarza
Meir Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 A ja polecam ten pakiet...strach jest zawsze złym doradcą Odnośnik do komentarza
Gienek Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Bez hipsa z piaskiem ewentualnie piaskownicy lub programu do wirtualizacji dysków, nie radzę używać tego pakietu, no chyba, że ktoś jest bardzo rozważny i ostrożny a do tego sprzyja mu szczęście NIS to lekki wygodny i ładny pakiet ale wyjątkowa skuteczność w ochronie nie jest jego atutem. E tam. Fajnie działa u mnie, na domowym komputerze. Szkoda tylko że automatycznie usuwa zagrożenia. Ale ogólnie bardzo porządny pakiet. Odnośnik do komentarza
Anonim2 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Lekkość i automatyka to atuty Nisa ale to samo posiada również DefenseWall, przy skuteczności o niebo wyższej. Żadna linia ochrony Norton™ Internet Security: HIPS (Sonar), firewall i AV nie jest zbyt mocna. Dla zamożnych laików może się nadaje ale dla zaawansowanych userów, to shit Odnośnik do komentarza
Gienek Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Może i masz rację co do DefenseWalla, ale to trochę bezsensu porównywać go z Nortonem. Mnie po prostu DW drażni, dlatego wolę zainstalować cały pakiet, dorzucić coś ekstra i git. Nie szwendam się po stronach, kraków nie ściągam, co najwyżej podepnę zakażonego pendrajwa od kolegi. Jest w porządku. Odnośnik do komentarza
Meir Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Lekkość i automatyka to atuty Nisa ale to samo posiada również DefenseWall, przy skuteczności o niebo wyższej. Żadna linia ochrony Norton™ Internet Security: HIPS (Sonar), firewall i AV nie jest zbyt mocna. Dla zamożnych laików może się nadaje ale dla zaawansowanych userów, to shit Jak zawsze Cię ponosi....2 lat temu byłeś "zamożnym laikiem" - bardzo chwaliłeś pakiet Symanteca na Avirze...dzisiaj już jesteś : "zaawansowanym userem"?...szybko awansowałeś Odnośnik do komentarza
Grigory Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 O gustach panowie i userzy się nie dyskutuje . Jeden lubi to drugi siamto, inny córkę a jeszcze inny woli matkę . Też mam nis 2010 i na pewno wezmę 2011 , dobra sprawa to te bezpieczne logowanie na konto inter. Odnośnik do komentarza
Anonim2 Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Jak zawsze Cię ponosi....2 lat temu byłeś "zamożnym laikiem" - bardzo chwaliłeś pakiet Symanteca na Avirze...dzisiaj już jesteś : "zaawansowanym userem"?...szybko awansowałeś Chyba mnie Meir z kimś pomyliłeś. Nigdy nie należałem do fanów Nortona a od dwóch lat, w ogóle żadko używam antywirusów. Dla mnie podstawą jest skuteczna ochrona proaktywna. Sonar to co prawda jeden z najlepszych hipsów behawioralnych ale niestety działający na zasadzie "na dwoje babka wróżyła". Wyinstaluj DefenseWalla a szybko się o tym przekonasz. Jeżeli wydałeś na Nisa pieniądze, to jesteś frajerem. Odnośnik do komentarza
Meir Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Oceniałeś pakiety na Avirze...i NIS 2009 przyznałeś 8/10...niepamięć wsteczna ? Jak się coś pisze - to trzeba to pamiętać szczególnie jak się mija z prawdą... BTW. I nie wytykaj innym "frajerstwa"....bo ktoś Ci ładnie odpowie...i będzie wstyd Odnośnik do komentarza
Eru Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Chyba mnie Meir z kimś pomyliłeś. Nigdy nie należałem do fanów Nortona a od dwóch lat, w ogóle żadko używam antywirusów. Dla mnie podstawą jest skuteczna ochrona proaktywna. Sonar to co prawda jeden z najlepszych hipsów behawioralnych ale niestety działający na zasadzie "na dwoje babka wróżyła". Wyinstaluj DefenseWalla a szybko się o tym przekonasz. Jeżeli wydałeś na Nisa pieniądze, to jesteś frajerem. Jakbyś był na prawdę zaawansowanym userem to nie potrzebowałbyś zbędnych programów zabezpieczających Ja tam teraz jadę only SpyShelter Premium od kilku dni (bo wtedy reinstall systemu robiłem) i jakoś problemów z malware nie mam (a chodzę po przeróżnych stronach) - zresztą bodajże Likwi (jak nie on to ktoś inny) na Avirze jechał jakiś czas bez żadnych zabezpieczeń i jakoś miał czysty system więc przestań w końcu pitolić głupoty panie "zaawansowany" (ale chyba inaczej ) Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Hmm raczej normalne, oto "konstruktywna" polemika w wykonaniu zawsze tych samych userów, ups sorry, userów co się zowią PRO SPECAMI od zabezpieczeń, żałosne. Nie było, nie ma i jak przypuszczam nie będzie tematu w, którym nie będzie spamu w wykonaniu powyższych, brakuje jeszcze jednego do kolekcji (zapewne się niebawem pojawi). Odnośnik do komentarza
Eru Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Ciebie to nic nie przebije wielki specu nad specami - jak ci przeszkadzają takie przepychanki to ich nie czytaj - proste Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi