leonek2000 Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Cześć, podczas przeglądania internetu (ściągałem pewien plik) avast wykrył podejrzaną usługę (ZeroAccess?) i usunął ją, ale zdążył zepsuć bibliotekę Dokumenty (Moje dokumenty otwiera) Logi: RSIT INFO RSIT LOG MBRCheck TDSSKiller FSS FRST OTL zrobił tylko to, jak wywalił błąd OTL wywala błąd (List index out of bounds (23)). W trybie awaryjnym to samo, również przy innych nazwach. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Zestaw logów sugeruje realizację zasad z innego forum a nie tutejszych. Log z FRST to najoględniej mówiąc rzecz bezużyteczna, przecież FRST jest przeznaczony do uruchamiania z poziomu środowiska zewnętrznego WinRE a nie spod Windows: KLIK. Skutki to półsprawny log bez połowy danych i z adnotacją: ATTENTION:=====> THE TOOL IS NOT RUN FROM RECOVERY ENVIRONMENT AND WILL NOT FUNCTION PROPERLY. Ogólnie zaś: w dostarczonych tu raportach brak oznak infekcji. avast wykrył podejrzaną usługę (ZeroAccess?) i usunął ją, ale zdążył zepsuć bibliotekę Dokumenty (Moje dokumenty otwiera) Podaj co dokładnie usuwał Avast i o co Ci chodzi z Dokumentami (opisz dokładnie co klikasz i gdzie i co się pokazuje). . Odnośnik do komentarza
leonek2000 Opublikowano 8 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Nie pamiętam nazwy usługi (w logach avasta nic nie pisze), a z dokumentami to naprawie, bo w Google jest jak co zrobić, dałem tylko log, żeby upewnić się czy wszystko jest ok. EDIT: Biblioteki nie działa po zrobieniu sposobu z neta, błąd to: Documents.libary-ms już nie działa Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Na temat "REFów": KLIK. To nic nie przyśpieszy. Biblioteki nie działa po zrobieniu sposobu z neta, błąd to: Documents.libary-ms już nie działa Prosiłam Cię wyraźnie byś mi opisał co robisz i co widzisz. I nawet nie wiadomo co za "sposób z neta" wdrożyłeś. Co do błędu "Documents.libary-ms już nie działa": KLIK. . Odnośnik do komentarza
leonek2000 Opublikowano 8 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Ten sposób znalazłem taki: Wpisz w cmd: regsvr32 /i %systemroot%\system32\shell32.dll Zrestartuj komputer Ten błąd pojawia się po kliknięciu na dowolną bibliotekę oprócz Wideo z menu start, w explorerze tak samo. Błąd dokładnie taki: Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Ten błąd pojawia się po kliknięciu na dowolną bibliotekę oprócz Wideo z menu start, w explorerze tak samo. Błąd dokładnie taki: Podałam Ci link do artykułu to opisującego, czy zastosowałeś to co tam opisane? . Odnośnik do komentarza
leonek2000 Opublikowano 8 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Tak, ale nie pomogło nawet po restarcie. Edit: Dobra, poradziłem sobie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi