Skocz do zawartości

Ukash zablokował komputer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, pojawił się dzisiaj problem, z którym jak widzę wielu się juz spotkało.

Kliknąłem w niewłaściwe miejsce i Ukash zablokował mi komputer pod pretekstem rzekomego złamania prawa.

Zareagowałem tak jak zazwyczaj w przypadku zablokowania komputera przez złośliwe oprogramowanie - format i ponowna instalacja windows.

Niestetym dwukrotnie instalator zatrzymywał się w momencie "Trwa kończenie instalacji..."

Kropeczki się pojawiają, wciśnięcie esc powoduje wyświetlenie komunikatu, że w tym momencie nie można zresetować komputera, ani anulować instalacji. Teoretycznie wszystko działa, z wyjątkiem całkowitego braku możliwości poruszenia kursorem, no i trwa to zdecydowanie za długo. Pomyślałem, że może to wina płyty instalacyjnej, więc znalazłem starszą wersję, tym razem 64bit, ale dzieje się dokładnie to samo,

Znalazłem to forum, poczytałem i udało mi się stworzyć raport dzięki OTLPE, który zamieszczam poniżej.

Będę wdzięczny za wszelką pomoc.

OTL.Txt

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

W logu z OTLPE brak oznak infekcji UKASH. Twoje działania z instalatorem Windows poszły już za daleko, cała zawartość dysku z Windows jest zastąpiona. Aktualnie w logu widać "zainstalowany" Windows 7 Pro x64. Czyli mam rozumieć, że teraz gdy próbujesz uruchamiać Windows pojawia się tylko to (?):

Niestetym dwukrotnie instalator zatrzymywał się w momencie "Trwa kończenie instalacji..."

Kropeczki się pojawiają, wciśnięcie esc powoduje wyświetlenie komunikatu, że w tym momencie nie można zresetować komputera, ani anulować instalacji. Teoretycznie wszystko działa, z wyjątkiem całkowitego braku możliwości poruszenia kursorem, no i trwa to zdecydowanie za długo.

.

Edytowane przez picasso
8.10.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...