ciemnowidz Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 To mój pierwszy post na tym forum więc witam wszystkich. Do rzeczy. Wg poradnika http://www.fixitpc.p...mow-z-pendriva/ chcę utworzyć bootującego pendriva z trzema instalacjami XP. Obrazy wim są przygotowane, struktura plików następująca I:. | bootmgr | MBRWiz.exe | +---boot | 455asd8.znk | bcd | boot.sdi | boot.wim | +---libs +---net +---skrypty | | menu.hta | | | \---img | winpe.jpg | +---tools +---wim | | home.wim | | pro.wim | | int.wim | | | +---systemy | | home.txt | | pro.txt | | int.txt | | | \---pliki | \---dp \---wyniki Zawartość home.txt (dla pozostałych systemów zmieniona jedynie nazwa i cel tzn plik wim) [nazwa] Windows XP Home [plik wim] home.wim [index] 1 Zawartość menu.hta http://wklej.to/iMYWg Nie wiem czy dobrze rozumiem ale menu powinno się adaptować samo do wybranych opcji i dodatkowe skrypty nie są potrzebne (chyba, że po prostu ich nie zauważyłem) przy instalacji z wim. Poprawcie mnie jeśli jest inaczej. Tak przygotowany pendrive bootuje ale nie mam możliwości wyboru instalacji jakiegokolwiek systemu. A tak to wygląda Nie wiem czy to jest powiązane ale podczas uruchamiania skryptu menu.hta pod XP (na razie nie mam dostępu do Visty/7 - więc nie wiem czy to od systemu) dostaję komunikat Co robię źle? Odnośnik do komentarza
fdd Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 1/ Rozumiem ze ten blad wyskakuje gdy go uruchamiasz na stacjonarnym nosniku ? On raczej bedzie tylko działal poprawnie po zbootowaniu sie z tego pena 2/ Z okresu gdy walczyłem , pamietam ze nie wiem czemu zle mi sie przeklejała zawartosc tego pliku, albo błedy były albo polskich znakow brak . Pomogło z tego co pamietam przeklejenie z IE do notepad ++ 3/ Nie pamietam juz, moze to dotyczyło systemów Vista wzwyz ale on widział tylko systemy gdzie byl skopiowany plik 455asd8.znk Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
maggreg Opublikowano 24 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 Tak jak napisał @fdd wygenerowanie danej sekcji implikuje istnienie znacznika wewnątrz katalogu: If objFSO.FileExists(arrCommands(1)&"\wim\455asd8.znk") Then Natomiast jeżeli menu się fizycznie odpala to sam nośnik (i ścieżki) zostały rozpoznane niezależnie czy jest to USB czy HDD. pzdr Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi