Hajasz Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Witam ! Bardzo proszę o pomoc bo mój syn coś namieszał na komputerze z Windows XP. Sprawa wygląda ta. Po uruchomieniu komputera zawsze pojawiała się tapeta z ikonami a teraz jest najpierw niebieskie tło a dopiero na nie nakłada się tapeta ale ikony nie są wtopione w tapetę tylko przebija ten niebieski kolor na napisach ikon. Także same okna nie zamykają się normalnie tylko zjeżdżają z góry na dół a jak się porusza nimi myszką to zostawiają ślady (coś na zasadzie pokazywania śladów wskaźnika u myszki). Czy ktoś może mi pomóc co młody namieszał bo ja zbytnio nie jestem w temacie. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Zacząłbym od PPM na wolnym miejscu pulpitu i sprawdził ustawienia na wszystkich zakładkach. Odnośnik do komentarza
Hajasz Opublikowano 4 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Ok Wiesław już sam doszedłem, ale dzięki za odzew. Okazało się, że młody w zakładce sieć web w elementach pulpitu ustawił jakąś stronę do przeglądania offline i stąd te cyrki. Temat można zamknąć. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 ikony nie są wtopione w tapetętylko przebija ten niebieski kolor na napisach ikon https://www.fixitpc.pl/topic/46-optymalizacja-i-odchudzanie-windows-xp/page__st__60__p__225#entry225 Usuwanie tła etykiet ikon Pulpitu vs. Opcją dzięki której usuwa się tło ikon Pulpitu jest: Control Panel (Panel sterowania) >>> System >>> Advanced (Zaawansowane) >>> Performance (Wydajność) >>> Settings (Ustawienia) Zaznaczenie: Use drop shadows for icon labels... / Użyj cieni dla etykiet ikon... plus upewnienie się iż jest odznaczone: prawy klik na Pulpit >>> Właściwości >>> Pulpit >>> Dostosuj Pulpit >>> Sieć Web >>> Blokuj elementy pulpitu JEŚLI to nie działa mogą istnieć kolidujące restrykcje ActiveDesktop i naprawi to iconshadows.reg EDIT: Pisałam nie widząc odpowiedzi powyżej. Temat zamykam. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi