atasuke Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Witam zakupiłem sobie nowy sprzęt i po tygodniu czasu użytkowania zaczęło mnie irytować zbyt długie przechodzenie z ekranu "Zapraszamy" do całkowitego załadowania pulpitu. Oprócz tego tylko na mojej maszynie przeglądarki chrome i Mozilla bardzo wolno wczytują strony gdzie na tamtym komputerze co miałem oraz na pozostałych komputerach w domu strony wczytują się bardzo szybko a u mnie musi po mielić i dopiero się załaduje. Komputer ma system Windows 7/ 64 bitowy Tutaj zamieszczam loga z OTL może coś uda się wypatrzeć co go tak ścina. OTL: Extras: Checkup: Results of screen317's Security Check version 0.99.49 Windows 7 Service Pack 1 x64 (UAC is enabled) Internet Explorer 9 ``````````````Antivirus/Firewall Check:`````````````` Panda Cloud Antivirus WMI entry may not exist for antivirus; attempting automatic update. `````````Anti-malware/Other Utilities Check:````````` VirusTotal Uploader 2.0 Malwarebytes Anti-Malware wersja 1.62.0.1300 JavaFX 2.1.1 JavaFX 2.1.1 SDK Java™ 7 Update 5 Java SE Development Kit 7 Update 5 Java version out of Date! Adobe Flash Player 11.4.402.265 Adobe Reader X (10.1.4) Mozilla Firefox (14.0.1) Mozilla Thunderbird 14.0. Thunderbird out of Date! Google Chrome 21.0.1180.79 Google Chrome 21.0.1180.83 ````````Process Check: objlist.exe by Laurent```````` Panda Security Panda Cloud Antivirus PSUAService.exe Panda Security Panda Cloud Antivirus PSANHost.exe Panda Security Panda Cloud Antivirus PSUAMain.exe `````````````````System Health check````````````````` Total Fragmentation on Drive C: ````````````````````End of Log`````````````````````` Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Poczytaj ten temat KLIK. Odnośnik do komentarza
atasuke Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Nie mogę pobrać tej aplikacji z tego linku ponieważ pisze że strona nie istnieje natomiast sam poradnik i zalecone kroki wyglądają przyzwoicie wiec warto by spróbować. Tylko nie wiem jak mam pobrać w takim wypadku Windows Performance Toolkit z pakietu ADK Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Chyba @maggreg coś na ten temat pisał w #18 poście tego tematu. Zobacz. Odnośnik do komentarza
atasuke Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Po wielu trudach udało mi się wygenerować te trzy pliczki które dołączam do tematu: pnp.txt summary.txt services.txt Odnośnik do komentarza
zefirek83 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Może po prostu masz coś źle skonfigurowane w systemie? Albo mówiąc brzydko - masz śmietnik? Ja bym na twoim miejscu jeszcze przeczytał ten poradnik odnośnie zwiększenia wydajności systemu. Odnośnik do komentarza
atasuke Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zarejestrowałeś się tu specjalnie żeby mi to powiedzieć dzięki Jak mogę mieć śmietnik na komputerze który ma tydzień.Chce tylko uzyskać odpowiedz ludzi bardziej siedzących w temacie niż ja.Czy czasem nie jest to spowodowane czymś czego bez znacznej wiedzy bym nie wyłapał. Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Witam, z przyjemnością przyjrzę się całości, a na szybko mogę zasugerować przełączenie na ręczny start usług: - NanoServiceMain - PC Monitor; - PSUAService; - WSearch. m.g. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Wywal również Bonjour Service, AdobeARMservice oraz Nero Backup - jeżeli nie korzystasz. Dodatkowo jeżeli dysk nie jest zapchany i panujesz nad porządkiem wyłącz indeksowanie dysku i w takich warunkach również proponuję wyłączyć Prefetchera. Propozycje z drugiego wiersza do własnej decyzji. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Koledzy, w plecy daje Nero. Tak mówi dzieninkk zdrzeń. Nie mwiem, czy to jet głowną przyczyną, ale uparte tkwienie w przekonaniu że Nero jest jdynym najlepszym programem, wiele razy mylne było. Poza tym , co dla jednego sytemu służy dla innego niekoniecznie. Error - 2012-08-28 08:36:00 | Computer Name = MaciejKról | Source = SideBySide | ID = 16842832 Description = Nie można wygenerować kontekstu aktywacji dla "C:\Program Files (x86)\Nero\Nero 9\Nero PhotoSnap\PhotoSnapViewer.exe.Manifest". Błąd w pliku manifestu lub w pliku zasad "" w wierszu . Wersja składnika wymagana przez aplikację powoduje konflikt z inną wersją składnika, która jest już aktywna. Składniki powodujące konflikt: Składnik 1: C:\Windows\WinSxS\manifests\amd64_microsoft.windows.common-controls_6595b64144ccf1df_6.0.7601.17514_none_fa396087175ac9ac.manifest. Składnik 2: C:\Windows\WinSxS\manifests\x86_microsoft.windows.common-controls_6595b64144ccf1df_6.0.7601.17514_none_41e6975e2bd6f2b2.manifest. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Nero Backup to odrębny soft od typowego Nero służący do Backupu. I jest upierdliwy oraz wymaga ciągłej aktywacji (aktywna usługa). Raczej badziew bo jest wiele lepszych softów Free. Odnośnik do komentarza
atasuke Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 @mgrzeg Z chęcią przeczytam to co znajdziesz jak zaznajomisz się z całym materiałem. Na tą chwile przestawiłem : PC monitor na ręczny, zainstalowałem innego antywirusa , (PSUAService;) @Belfegor Wywaliłem nero i szukam teraz jakieś darmowej w miarę przyjemnej aplikacji o podobnym zastosowaniu @wieslaw531 Bonjour Service, AdobeARMservice wywalone Ogólnie widać już różnicę z tym co było przed tak że dziękuje za okazaną pomoc Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 @BelfegorWywaliłem nero i szukam teraz jakieś darmowej w miarę przyjemnej aplikacji o podobnym zastosowaniu ImgBurn - tylko w czasie instalacji uważaj bo Babylon dodali. Trzeba odfajkować. Tu opis kolegi Traxtera http://traxter-onlin...agrywania-plyt/ CDBurner - prosty, intuicyjny, umozliwia zapis na płycie bez zamykania I jeszce jedno - do pełnego usuniecia Nero jest specjalna aplikacja. Profilaktycznie zastosuj Nero Clean Tool Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Nuriel - jak rozumiem usunąłeś Pandę? W sterownikach też było widać lagi z jej powodu. Odnośnie softu do nagrywania - nero używam w robocie głównie ze względu na prostotę automatyzacji. Do 'codziennego' użytku mam darmowy CDBurnerXP. Mozesz przygotować ponownie logi xperfa? m.g. Odnośnik do komentarza
atasuke Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Panda została usunięta Załączam nowe logi o które prosiłeś: pnp.txt services.txt summary.txt Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Nuriel, sorry, że zawracam gitarę, ale czy mógłbyś jeszcze raz przygotować logi? Tym razem jednak, zanim je zrobisz ustaw automatyczne logowanie dla konta, z którego uruchamiasz całą procedurę (o ile już nie jest tak ustawione), a same logi przygotuj z dodatkową opcją -prepsystem, czyli pkt. 4 będzie wyglądał tak: xbootmgr -trace boot -traceflags latency+dispatcher -stackwalk profile+cswitch+readythread -notraceflagsinfilename -postbootdelay 180 -resultpath c:\xperf -prepsystem Tym razem zanim zostanie wygenerowany log, system zrestatuje się kilka razy optymalizując prefetcher. Dodatkowo poproszę jeszcze o log Speccy (możesz użyć wersji portable Speccy, bez konieczności instalacji), zapisany bezpośrednio z programu na stronie Speccy (File->Publish snapshot), link podaj w poście. m.g. Odnośnik do komentarza
atasuke Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Przesyłam pliki wykonane tylko z tego pierwszego pliku :bootPrep_1.etl summary.txt services.txt pnp.txt Czy mam tak zrobić do trzech pozostałych które też utworzyły się w tym folderze jeden zajmuje prawie 2 Gb Przesyłam też link wykonany z speccy: http://speccy.pirifo...jWg1KPX4KfMud2Y Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Czy mam tak zrobić do trzech pozostałych które też utworzyły się w tym folderze jeden zajmuje prawie 2 Gb Poproszę m.g. Odnośnik do komentarza
atasuke Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 bootPrep_2 pnp.txt services.txt summary.txt bootPrep_3 pnp.txt services.txt summary.txt bootPrep_4 pnp.txt services.txt summary.txt bootPrep_5 summary.txt services.txt pnp.txt bootPrep_6 pnp.txt services.txt summary.txt boot_1 pnp.txt services.txt summary.txt Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Dzięki Weekend spędzam przy wyprawkach dla dzieciaków, więc do logów zajrzę pewnie dopiero wieczorem Ale już na pierwszy rzut oka wygląda to dobrze - w 6 logu całkowity czas startu trwa nieco ponad 47 sek (47250 ms), więc poniżej 50 sek od POST masz gotowy do pracy system m.g. Odnośnik do komentarza
atasuke Opublikowano 2 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Dziękuje za wszystko ,Trochę jeszcze posiedziałem nad tym. Wywaliłem to co ładowało się wraz startem sytemu także jest dobrze. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi