fiksio Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Chcę sobie wyłączć autostart wszystkiego (w Win XP SP3) przez dodanie do rejestru wpisu: Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\IniFileMapping\Autorun.inf] @="@SYS:DoesNotExist" i mam pytanie (pewnie głupie, ale proszę wybaczyć, znawcą komputerów nie jestem ani trochę ^^): czy to będzie wpływać na autostart płyty z Windowsem przy próbie instalacji systemu i/lub może powodować jakieś problemy? Wydaje mi się, że nie, ale bardzo proszę o wyjaśnienie od wykwalifikowanego specjalisty Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Ten wpis nie ma żadnego znaczenia dla bootowania, czyli procesu startu płyty w środowisku zewnętrznym, bez ładowania już zainstalowanego Windows. Brak interpretacji autorun.inf ma tylko znaczenie przy wkładaniu płyty spod działającego Windows (w celu aktualizacji nakładkowej), tzn. nie uruchomi się automatycznie setup.exe, trzeba go będzie ręcznie uruchomić. . Odnośnik do komentarza
fiksio Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 (nie wiem, czy nie jest to uznawane za nabijanie sobie postów, ale tak czy inaczej) Bardzo dziękuję Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi