TomecekGD Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Witam. Od czasu do czasu testuję sobie crackowane oprogramowanie z czystej ciekawości. Jestem jednak uważny i pobieram to i owo z w miarę zaufanych źródeł. Dzisiaj pobrałem Hiren's BootCD 11.0, aby przetestować płytkę i obadać czym to się je. Włączyłem Mini Windows XP, uruchomiłem SUPERAntiSpyware i zrobiłem skan. O dziwo program wykrył "Rootkit.Unclassified/USBHubB". Niestety nie zrobiłem screena, a program usunął co znalazł, zaś przy ponownym skanie już tego nie było. Teraz nie wiem, czy mój komputer był/jest zainfekowany, czy też nie? OTL.Txt Extras.Txt Gmer.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 W raportach nie widzę nic szkodliwego. Włączyłem Mini Windows XP, uruchomiłem SUPERAntiSpyware i zrobiłem skan. O dziwo program wykrył "Rootkit.Unclassified/USBHubB". Niestety nie zrobiłem screena, a program usunął co znalazł, zaś przy ponownym skanie już tego nie było. Teraz nie wiem, czy mój komputer był/jest zainfekowany, czy też nie? Jak sądzę, SUPERAntispyware nie został poinstruowany do zapisu raportu tekstowego z tego działania? Nie jestem w stanie ocenić zagadnienia w 100% bez materiałów konkretnych. Ale mam link, w którym mowa o tym, że jest to fałszywy alarm na sterownikach USB z powodu przestarzałej wersji programu SUPERAntiSpyware na płycie: KLIK. Posługiwałeś się sztucznym tworem Mini Windows XP, toteż scenariusz do mnie przemawia. . Odnośnik do komentarza
TomecekGD Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 (edytowane) Rozumiem i dziękuję za wyjaśnienie Edytowane 27 Sierpnia 2010 przez picasso W takim razie temat zamykam. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi