AndrzejGdz Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Witam. Własnie zrobiłem format w laptopie i wszystko działa poza kontrolerem ethernet jest zółty znak zapytania w menedzeze urządzen, przez co nie moge podłaczyc sie do netu. Dodatkowo są jeszcze znaki zapytania przy: kontroler magistrali zarzadzania systemem kontroler uniwersalnej magistrali szeregowej (USB) Kontroler video zgodny z VGA System to Windows XP Professional 32 bit Sterowniki instalowalem z tej strony http://support.ts.fujitsu.com/Download/ShowFiles.asp Po pobraniu wszystkich i zainstalowaniu nie ma internetu na laptopie ? Np.nie wiem bo sie nie znam ale jak pobralem sterownik Chipset to po rozpakowaniu nie ma w nim nic ( Setup exe ) co pozwoliloby zainstalowac ten sterownik. Czy obowiazuje jakas kolejnosc instalowania sterownikow czy mozna instalowac "po kolei" jak leci ? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Sterowniki instalowalem z tej strony http://support.ts.fu...d/ShowFiles.asp Jak szukasz tych sterów? Bo ja sprawdzałem tak Mobile Devices > Amilo > twój numer i seria lapka PRO v 7010 Odnośnik do komentarza
AndrzejGdz Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Wszystkie stery pod tego laptopa pobralem prawidlowo. Tylko jak zainstalowac stery Chipset skoro nie ma tam zadnego pliczka typu setup exe Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Tylko jak zainstalowac stery Chipset skoro nie ma tam zadnego pliczka typu setup exe Z mnenedzęra urzadzeń. Wybierasz opcje aktualizuj sterownikmi podajesz lokalizacje. W paczce jest folder o naazwie Files. Wskazujesz go jako ten o chipsetu. Oczywiście stery maja być wcześniej wypakowane w dowolne miejsce np folder o nazwie CHIPSET Odnośnik do komentarza
AndrzejGdz Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zrobilem wlasnie tak jak sugerujesz i nic ? Wypakowalem sterownik chipset byl folder Files wskazalem jak ten i caly czas podaje mi ze nie mozna zainstalowac sterownika ? Tylko nie wiem czy wlasnie ten sterownik Chipset odpowiada za kontroler ethernet ( mam menagerze zołty znak zapytania ) ? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Tylko nie wiem czy wlasnie ten sterownik Chipset odpowiada za kontroler ethernet ( mam menagerze zołty znak zapytania ) ? Nie odpowiada. Ethernet to karta sieciowa. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Otwórz Menedżer urządzeń, dwukrotnie kliknij kartę Ethernet z wykrzyknikiem, przejdź do karty Szczegóły i skopiuj Identyfikatory sprzętu. Jaki dokładnie błąd pokazuje się w Stan urządzenia. Możesz zrobić tak samo z pozostałymi urządzeniami, to postaramy się pomóc. Odnośnik do komentarza
AndrzejGdz Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Nie odpowiada. Ethernet to karta sieciowa. Ja myslalem ze kontroler Ethernet odpowiada sterownik Chipset ( sorry ale nie znam az sie tak dobrze ) Zrobilem tak wypakowalem sterownik LAN do folderu nazwalem go Files i wskazalem w menagerze Ethernet i wskazalem lokalizacje i mam juz polaczenie z Internetem. Natomiast w menagerze urzadzen mam na żółto 3 wykrzykniki przy : kontroler magistrali zarzadzania systemem kontroler uniwersalnej magistrali szeregowej (USB) Kontroler video zgodny z VGA Jakie sterowniki sa do tego niestety nie wiem ? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Dobra, a teraz zrób to, co opisałem wyżej... Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Natomiast w menagerze urzadzen mam na żółto 3 wykrzykniki przy :kontroler magistrali zarzadzania systemem kontroler uniwersalnej magistrali szeregowej (USB) I to bedzie chipset. Aktualizuj wszystkie. Tzn. wskazuj do aktualizacji wszystkie z tych trzech. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Prawdę powiedziawszy, to nie zdziwiłbym się, gdyby karta Ethernet nie była obsługiwana przez brak sterowników chipsetu. Mostek południowy odpowiada za komunikację z urządzeniami I/O, a karta sieciowa takim niewątpliwie jest. Widziałem kilka przypadków, gdy sterowniki chipsetu załatwiały jednocześnie obsługę sieci. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Widziałem kilka przypadków, gdy sterowniki chipsetu załatwiały jednocześnie obsługę sieci. U mnie na kompie tak jest. Tylko że autor juz zainstalował stery do lanu. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi