fear111 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Witam, w jakim języku proponujecie mi naukę programowania? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Odpowiem pytaniem: a co chcesz robić? Strony WWW: JavaScript, PHP, technologie: Ajax, node.js. Aplikacje webowe: to, co wyżej oraz C/C++, Java, Python, C#, ASP. Aplikacje desktopowe: C/C++, Java, C#, platforma .NET. Administracja: C/C++, Perl, Python, skrypty powłoki (CMD, WMIC, PowerShell, VBScript, Bash). Ale jeśli miałbym wybrać jeden język, który warto uczyć się na początku to byłby to C++. Odnośnik do komentarza
Conor29134 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Jeszcze dochodzi HTML 5 Odnośnik do komentarza
fear111 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Dzięki za odpowiedzi myślę że uda mi się zrozumieć C++. Kupiłem sobie kurs w sklepie internetowym i myślę że dobrze mi będzie służył. Odnośnik do komentarza
gnomiuszka Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Jeżeli opanujesz C++ to nauka innych języków przyjdzie owiele łatwiej. Ja zaczynałem od java, potem c++. Teraz programuję w C#, który łączy w sobie cechy języków java i c++. Wiele również zależy od używanego środowiska programistycznego. Polecam visual studio 2010 Technologia podpowiadania składni intellicence bardzo pomaga szczególnie początkującym. Podobne podpowiedzi są c C++ builderze i Embarcadero RAD studio. Odnośnik do komentarza
fear111 Opublikowano 23 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 W C++ użyłem Algorytm Euklidesa i mam problem. int a,b,c; cout << "Podaj 1 liczbe : "; cin >> a; cout << "Podaj 2 liczbe : "; cin >> b; while (b!=0) { c = a % b; a = b; b = c; } cout << "NWD : " << a << "\n"; ale gdy chcę potem cout << a; to wyświetla mi NWD a nie liczbę 1. Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Wrzuć cały kod, bo nie bardzo wiadomo o co Ci chodzi i w którym momencie chcesz uzyskać a = 1. m.g. Odnośnik do komentarza
atasuke Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Witam ostatnio trochę też siedze w tej tematyce (początki) Ale moim zdaniem najprościej NWD zrobić tak : #include <iostream> using namespace std; int main() { unsigned int a,b; cin >> a >> b; while(a != if(a < b -= a; else a -= b; cout << a << endl; return 0; } Odnośnik do komentarza
fear111 Opublikowano 27 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Ok już działa. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi