zaba44 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Witam, po uruchomieniu wszystkich plików exe w komputerze otwiera się okno otwórz za pomocą. Combofix i Malwarebytes Anti-Malware po zmianie rozrzeszenia z exe na com się uruchomiły, przeskanowały ale nic nie usunęły. Logi: Extras.Txt OTL.Txt ComboFix.txt mbam-log-2012-08-23 (14-09-32).txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 W logach brak oznak infekcji i brak oznak klasycznego przejęcia skojarzenia EXE. W związku z tym nasuwa się, że rozkojarzenie EXE jest na innym poziomie w kluczu UserChoice którego żaden z w/w programów nie prawdza. Pobierz Unassoc, zmień nazwę pliku z EXE na COM i uruchom. Na liście wyszukaj EXE i jeśli dlań będzie czynna opcja "Remove file association (User)", skorzystaj z niej. Restart systemu. . Odnośnik do komentarza
zaba44 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Unassoc nawet z rozszerzeniem com się nie uruchomił. Jako że nie ma oznak infekcji skopiowałem sobie potrzebne mi dane zapisane w katalogu użytkownika i założyłem nowe konto. Na nowym koncie wszysko chodzi normalnie. Stare usunąłem. Wszystko gra. Dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi