galzar Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Witam, ukazał mi się radośnie ekran z informacją o opłacie 300 zł. Jeśli dobrze rozpoznaje jest to ukash. Nie mogę używać mojego "normalnego" konta. Działać mogę tylko w trybie awaryjnym z siecią lub jako administrator. Proszę o pomoc. Grzegorz EDIT: załączam poprawiony log OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 (edytowane) Log jest zrobiony z poziomu wbudowanego w system konta Administrator: Computer Name: TERESA-PC | User Name: Administrator | Logged in as Administrator. Konta mają inne rejestry i foldery. Skutki: podany tu raport nie przedstawia w ogóle wpisu startowego infekcji, gdyż OTL analizuje nie ten rejestr co należy. Log musi zostać zrobiony z poziomu konta na którym jest problem. Czyli: start w Trybie awaryjnym i logowanie na konto użytkownika w celu zrobienia nowych logów. EDIT: Poprawiony log dodany. Przechodzimy do usuwania: 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :OTL O3 - HKLM\..\Toolbar: (no name) - {0BF43445-2F28-4351-9252-17FE6E806AA0} - No CLSID value found. O4 - HKU\S-1-5-21-420480854-1785100638-3923918360-1003..\Run: [VaultSysUi] C:\Users\Teresa\AppData\Local\Microsoft\Windows\1744\VaultSysUi.exe () O6 - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System: DisableCAD = 1 DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\adusbser.sys -- (adusbser) :Files C:\Users\Teresa\AppData\Local\Microsoft\Windows\1744 C:\Users\Teresa\AppData\Roaming\hellomoto :Reg [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SessionLauncher] "Start"=dword:00000004 :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. System zostanie zrestartowany (i odblokowany), otworzy się log z wynikami usuwania. 2. Zrób nowy log OTL z opcji Skanuj (przypominam o Extras). Dołącz log z usuwania OTL z punktu 1. . Edytowane 25 Września 2012 przez picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi