MrPajax Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Witam. Zrobiłem trzy dni temu reinstall systemu. W ciągu tych trzech dni co jakiś czas normalnego użytkowania pokazało się już dwa BSOD. Nie moge wrzucić pliku więc dam treść: A problem has been detected and Windows has been shut down to prevent damage to your computer. The problem seems to be caused by the following file: hal.dll PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA If this is the first time you've seen this stop error screen, restart your computer. If this screen appears again, follow these steps: Check to make sure any new hardware or software is properly installed. If this is a new installation, ask your hardware or software manufacturer for any Windows updates you might need. If problems continue, disable or remove any newly installed hardware or software. Disable BIOS memory options such as caching or shadowing. If you need to use safe mode to remove or disable components, restart your computer, press F8 to select Advanced Startup Options, and then select Safe Mode. Technical Information: *** STOP: 0x00000050 (0xffffe900c240cc70, 0x0000000000000000, 0xfffff96000105cca, 0x0000000000000007) *** hal.dll - Address 0xfffff800031fcb7f base at 0xfffff800031f5000 DateStamp 0x4ce7c669 Dodam jeszcze, że gdy włączam system mam do wyboru dwa Windows 7. Po wyborze pierwszego normlanie się włącza system, Gdy wybieram drugi pisze, żebym włożył płyte instalacyjną i naprawił system. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Spakuj wszystkie pliki z \windows\minidump i wrzuć np. na speedyshare.com m.g. Odnośnik do komentarza
MrPajax Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Oto pliki: http://www.speedyshare.com/s38nC/Minidump.rar Czy jest ktoś w stanie mi pomóc? Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 MrPajax, sorki wielkie za tak długie milczenie, ale mam ciągły niedoczas Właśnie przed sekundką wziąłem się za Twoje dumpy Czy masz jeszcze jakieś nowe .dmp, które mógłbyś udostępnić? Wrzuć też, proszę aktualne logi z OTL - da to ogólny przegląd systemu. Jak już wrzucisz to wszystko, zrób 'w międzyczasie' test pamięci. m.g. Odnośnik do komentarza
MrPajax Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Test pamięci zrobiony. Wykazał błąd i kazał mi zgłosić do producenta komputera ... Problem pojawił się dopiero po reinstalowaniu systemu. Plik extras nie chciał się utworzyć bo w OTL pokazywał po skanowaniu jakiś błąd. OTL.Txt Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Test pamięci zrobiony. Wykazał błąd i kazał mi zgłosić do producenta komputera ... Problem pojawił się dopiero po reinstalowaniu systemu. Poczekaj. Zrobiłeś test memtestem http://www.memtest.org/#downiso i znalazłeś jakiś błąd, którego jeszcze nie usunąłeś? Czy pojawiły się jakieś nowe pliki .dmp? Dwa wrzucone przez Ciebie wcześniej nie są ze sobą powiązane i nie wskazują żadnej określonej przyczyny, co może sugerować problem sprzętowy - np. pamięć. Oczywiście nic nie jest przesądzone i im więcej informacji, tym lepiej. Plik extras nie chciał się utworzyć bo w OTL pokazywał po skanowaniu jakiś błąd Przypadkiem taki? Win32 Error. Code: 23... (CRC) m.g. Odnośnik do komentarza
MrPajax Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Błąd OTL to "List index out of bounds (21)". Sprawdzanie pamięci robiłem Windowsowym programem. Zaraz spróbuje tym memtestem. Nie ma żadnych nowych plików .dmp. Dlaczego przy starcie systemu mam 2 Windowsy do wyboru skoro robiłem full format jak reinstalowałem system? Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Dlaczego przy starcie systemu mam 2 Windowsy do wyboru skoro robiłem full format jak reinstalowałem system? Uruchom wiersz polecenia jako administrator i wpisz bcdedit > c:\bcdfixit.txt Załącz plik c:\bcdedit.txt m.g. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Załącz plik c:\bcdedit.txt Taka drobna literówka. Chyba chodzi jednak o c:\bcdfixit.txt. Odnośnik do komentarza
MrPajax Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 nie działa mi komenda c:\bcdfixit.txt :/ Memtest robił 2 godziny test i już nie wyrobiłem i przerwałem. Zrobiłem kilka zdjęć aparatem. Dodaje wycięcie z konsoli bo nie moge utworzyć txt. http://imageshack.us/g/824/dsc0038px.jpg/ Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 nie działa mi komenda c:\bcdfixit.txt :/ To nie jest komenda tylko plik wynikowy działania komendy z postu #9 @mgrzeg, który powinieneś wstawić do analizy. Memtest robił 2 godziny test i już nie wyrobiłem i przerwałem. Zrobiłem kilka zdjęć aparatem. Dodaje wycięcie z konsoli bo nie moge utworzyć txt. Ewidentnie jest to problem sprzętowy. A dwie godziny to dopiero początek testu. Podaj przynajmniej konfigurację sprzętu np obrazki z HWInfo z zakładki Summary (stosownie do wersji systemu czyli HWInfo64). Odnośnik do komentarza
MrPajax Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 To gdzie znajduję się ten plik wynikowy? Na głównej stronie dysku C nie mam żadnego takiego pliku. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 (edytowane) Start -> Programy -> Akcesoria -> Wiersz polecenia. Wpisz komendę bcdedit > C:\bcdedit.txt && notepad C:\bcdedit.txt Przekopiuj zawartość otwartego okna Notatnika do posta. Edytowane 24 Sierpnia 2012 przez DawidS28 Odnośnik do komentarza
MrPajax Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Określony wiersz polecenia jest nieprawidłowy. na Uruchom jako administrator to samo Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Ok, teraz moja literówka: bcdedit > C:\bcdedit.txt && notepad C:\bcdedit.txt Odnośnik do komentarza
MrPajax Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 no nie wchodzi nadal piszę, że nie rozpoznano jako polecenie ehh. Zamieszczam obrazk z konsoli co się wyświetla po komendzie bcdedit Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Pokaż komunikat o błędzie, bo będziemy się kręcić w kółko. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Czy to jest wogóle legalny system i czy nie był w jakiś sposób modyfikowany np SunriseSeven? xOsLoad.exe xNtKrnl.exe Odnośnik do komentarza
MrPajax Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Jak kupowałem ten komputer (składak) to miałem pirata zainstalowanego. Pierwsza reinstalke systemu od tego czasu zrobiłem także na pirata, bo dla mnie za drogi jest legalny system. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Rozumiem, że na zrzut ekranu z błędem się nie doczekam... Abstrahując od tego, że system nielegalny: masz normalnego Windowsa, czy jakąś przeróbkę? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 MrPajax podaj model płyty głownej Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Aby usunąć drugi wpis musisz skorzystać ponownie z bcdedit. Uruchom wiersz polecenia jako administrator. 1. Zacznij od zrobienia kopii. bcdedit /export c:\savedbcd 2. Usuń nadmiarowy wpis. Wpisz dokładnie tak, jak to jest napisane poniżej bcdedit /delete {bc1a07a1-ee7f-11df-8f9e-f63fa0bd5b2c} Uruchom ponownie komputer i sprawdź, czy wszystko jest ok. m.g. Odnośnik do komentarza
MrPajax Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 mgrzed pomogło! Belfegor moja płyta główna to ta http://pl.msi.com/product/mb/GF615M-P33.html Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi