michaelwaut Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Kuzyn nie może przeprowadzić pełnej aktywacji na allegro, bo próba wejścia na stronę https://ssl.allegro.pl/aktywacja/ kończy się w operze ww wymienionym komunikatem, a chrome informuje o niezabezpieczonej treści. U mnie działa. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 U mnie również działa. Certyfikat wystawiony do grudnia 2013 r., więc prawdopodobnie Opera / Chrome mają w bazie stary certyfikat. Na żadnej przeglądarce nie notuję tego wyniku. Prawdopodobnie wystarczy odświeżyć certyfikat zapisany w przeglądarce: Ctrl + F5 (mam nadzieję, że to ściąga nowy certyfikat za każdym razem). EDIT Odnosiłem się do komunikatu, który podałeś. U mnie w Operze jest nieco inny i sprytnie schowany po lewej stronie paska adresu pod kulką i napisem Web: "Serwer nie obsługuje bezpiecznej renegocjacji połączenia TLS". To już wina Allegro i nic z tym nie zrobisz, proponuję nie przejmować się komunikatem i podać dane. Ten serwis ma większe problemy, prawdopodobnie nadal trzymają hasła użytkowników plaintextem, a to jest niewybaczalny błąd. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi