Pavilion Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Dzień dobry, Mam laptopa toshiba satellite L670-1DG windows 7. Kupiłem kartę sieciową "8level wusb 150/150A". Wgrałem program z płyty załączonej do karty i sterowniki, po podłączeniu karty do portu system zwraca bład instalacji sterownika, w men.urz. karta jest oznaczona jako nieznane (pisze realtek wifi adapter ale jest jako nieznane urządzenie), więc zrobiłem wł->sterownik->aktu. wskazując folder ze sterownikami, zainstalował je i urządzenie zostało wykryte jako realtek pojawiło się w sekcji karty sieciowe więc fajnie, ale ukazał się od razu żółty trójkąt przy nim no i jest napisane: System Windows nie może zainicjować sterownika urządzenia dla tego sprzętu. (Kod 37). Karta wymaga usb 2.0 ale napewno jest w tym porcie, bo innego niema . Próbowałem instalacje sterowników ze strony producenta nic nie dało, reinstalacja tych na płycie też nic nie dała - napewo jest kompatybilne z windows 7. Dziwna sprawa bo instalując na pavilion'ie dv5 gdzie chyba nawet jest usb1.1 wszystko działa a na toshibie, nie. Sugerowałem się stroną microsoftu na której jest napisane, co można zrobić, ale nie wiele to pomogło. Będę bardzo wdzięczny za pomoc czego mogę jeszcze spróbować bo nie bardzo wiem co jest nie tak i co jeszcze mogę zrobić. Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Spróbuj tych: http://www.speedyshare.com/Cu9fb/Drivers-WUSB-150-A-WinXP-Vista-7.rar Jaka dokładnie wersja Windows 7? 32- czy 64-bitowy? Odnośnik do komentarza
Pavilion Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 64 bitowy, jak tylko będę mógł to sprawdzę na tych sterownikach i podam konkretnie ścieżkę 88_92_CU_Driver->win7x64 bo wcześniej podawałem sam katalog glówny i zaznaczyłem "uwzględnij podkatalogi" może w ten sposób sie uda. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Spróbuj instalacji przez exe-ka umieszczonego w katalogu głównym tej paczki. Odnośnik do komentarza
Pavilion Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Działa, działa, kurde ale radocha chylę czoła mistrzu bo naprawdę szukałem innych sterowników i nic, wielkie dzięki. Z ciekawości to czym one sie różniły od tych co dostałem przy zakupie ? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Pojęcia nie mam. Wpisałem "8level wusb 150/150A drivers" w Google, pierwszy wynik, który wyskoczył, prowadził do Chomikuj. Pobrałem, wrzuciłem na SpeedyShare, podałem Ci linka. Jak zrobisz obraz tej płytki i dasz tutaj link do paczki, to postaram się porównać. Pomocne może być przejrzenie plików .inf, które są kopalnią informacji. Odnośnik do komentarza
Pavilion Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Pomocne może być przejrzenie plików .inf Nie wnikajmy w szczegóły, tak tylko spytałem bo myślalem, że już wszystkie dostępne sterowniki wypróbowałem - no ale grunt, że działa :-) Dzięki bardzo. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi