picasso Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 TDSSKiller poprawnie wyleczył plik services.exe, reszta elementów pomyślnie usunięta, zaś dostarczone nowe logi OTL i GMER nie pokazują już żadnych obiektów infekcji. 1. W OTL uruchom Sprzątanie. Przez SHIFT+DEL skasuj z dysku folder C:\TDSSKiller_Quarantine. 2. Wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. 3. Wykonaj pełne skanowanie w Malwarebytes Anti-Malware. Jeśli coś wykryje, przedstaw raport. Zostały dwa problemy innego gatunku: 1. Bluetooth: ponów próbę usunięcia. Zalecam to ponownie, gdyż przy poprzednim podejściu miałeś prawdopodobnie zainfekowany services.exe i nie wiadomo jaki to mogło mieć impakt na stan rzeczy. Co rozumiem przez "usunięcie": deinstalacja oprogramowania, deinstalacja sterowników oraz urządzeń przez Menedżer urządzeń. 2. Windows Update i SFC: Założyłeś zgodnie ze wskazówkami temat w Windows, dane wstępnie już przejrzałam, ale na razie jak mówiłam nie mam pomysłu jak to ugryźć. Jeśli coś mi przyjdzie do głowy, dam znać. . Odnośnik do komentarza
patrykx Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Wykonalem skanowanie w Malwarebytes Anti-Malware, zostaly wykryte 3 obiekty , oto raport : mbam-log-2012-08-31 (13-03-55).txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Wyniki PUM.Disabled.SecurityCenter to nic dosłownie groźnego. To tylko konfiguracja powiadomień Centrum zabezpieczeń, MBAM to pokazuje, bo powiadomienia są wyłączone. Deaktywacja tej funkcji może pochodzić z wielu źródeł: działania celowe użytkownika, tweaker, infekcja. MBAM nie wykryje kto / co zrobiło modyfikację, może tylko o niej powiadomić. Usunięcie wpisów równe jest włączeniu powiadomień. Co z Bluetooth? Czy podjąłeś się ponownej próby przeinstalowania wszystkiego? . Odnośnik do komentarza
patrykx Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Bardzo dziekuje za okazana jak do tej pory pomoc, za szybkie podjecie problemu i blyskawiczne odpowiedzi. To bardzo mile, kiedy w dzisiejszych czasach mozna liczyc na zyczliwosc innych i to jeszcze za posrednictwem internetu! jeszcze raz wielkie dzieki Co do Bluetooth, usunalem oprogramowanie Motorola Bluetooth, jednakze mam pewien problem od momentu kiedy ten wirus sie pojawil, a mianowicie w menadzerze urzadzen praktycznie brak sladu Bluetooth. Wczesniej jeszcze pobralem sterowniki Bluetooth od Lenovo, zainstalowalem Motorola Bluetooth i nadal tak jak gdyby urzadzenie nie istnialo. Probowalem jeszcze z Bluetooth Device, ktore najpierw mialo za zadanie wykryc urzadzenie, jednak to tez nie pomoglo. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 mianowicie w menadzerze urzadzen praktycznie brak sladu Bluetooth W menedżerze urządzeń w menu Widok włącz pokazywanie ukrytych urządzeń i dopiero po tym przejrzyj listę czy aby na pewno nie mam tam Bluetooth. Gdybyś znalazł = odinstaluj + restart systemu. . Odnośnik do komentarza
patrykx Opublikowano 2 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 niestety, nadal nie ma sladu Bluetooth. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Pokaż mi zrzut ekranu z tego co widzisz w Menedżerze urządzeń przy włączonej opcji pokazywania ukrytych. Odnośnik do komentarza
patrykx Opublikowano 4 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Pokaż mi zrzut ekranu z tego co widzisz w Menedżerze urządzeń przy włączonej opcji pokazywania ukrytych. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Hmmm, a powiedz mi czy detekcja urządzeń Bluetooth nastąpi gdy: wyłączysz całkowicie komputer i odczekasz kilka minut, po tym włączysz go ponownie. Nie resetuj systemu, ma nastąpić odcięcie zasilania. Odnośnik do komentarza
patrykx Opublikowano 10 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Nadal nic nie wykrywa. Ściągałem dziś ponownie sterowniki bluetooth ze strony producenta laptopa, jednakże podczas instalacji wyskoczył błąd, iż "nie wykryto urządzenia". A jest taka możliwość, że bluetooth uległ uszkodzeniu? Idzie to jakoś sprawdzić? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 patrykx ja się zastanawiam czy nie lepiej przeinstalować Windows, a dlatego że system dużo już przeszedł + jest tu składowa nierozwiązanych dotychczas problemów: uszkodzone repozytorium (nie działa Windows Update + SFC, a co jeszcze trudno określić) + problem z Bluetooth. Czy masz reinstalator / płytę z Windows 7? . Odnośnik do komentarza
patrykx Opublikowano 12 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Niestety nic takiego nie otrzymałem przy kupnie laptopa. System jest oryginalny i zastanawiam się teraz jak to zrobić.. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Czy jest system Recovery na dysku twardym? Czy pod menu F8 > Napraw komputer widzisz jakąś opcję sugerującą zrzucanie obrazu fabrycznego Windows? Odnośnik do komentarza
patrykx Opublikowano 17 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Posiadam program OneKey Recovery i po uruchomieniu widnieją następujące opcje : utwórz dysk odzyskiwania -> a ) dysk przywracania z istniejącego obrazu kopii zapasowej b )dysk przywracania z obecnego systemu c ) dysk przywracania ustawień fabrycznych Czy mam wybrać ostatnią opcję? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Chwileczkę, opcja "utwórz dysk odzyskiwania"? Gdzie sprawdzasz to, czy aby nie spod uruchomionego Windows w programie OneKey? Mnie chodzi o funkcję zrzucenia fabrycznego Windows z dysku twardego, z obrazu który już jest na ukrytej partycji. Podczas startu systemu powinien być wywołany określony klawisz funkcyjny dający dostęp do zrzucania Windows. . Odnośnik do komentarza
patrykx Opublikowano 25 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Tak, mój błąd, sprawdziłem to w programie OneKey. Teraz uruchomiłem ponownie system, użyłem przycisku F8 -> Napraw system , tam jednak nie znalazłem opcji zrzucenia fabrycznego Windowsa, było natomiast przywracanie systemu. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Co to za model komputera posiadasz? OneKey powinien być powiązany z klawiszem funkcyjnym przy starcie komputera, który prowadzi do zrzucania fabrycznego systemu. Odnośnik do komentarza
patrykx Opublikowano 26 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Laptop to Lenovo U550. Przy starcie komputera mogę uruchomić program OneKey Rescue i tam mam opcje : antywirus OneKey , OneKey recovery, System setup. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Uruchom OneKey Recovery i powiedz jakie scenariusze są proponowane (nic jeszcze nie zatwierdzaj). Odnośnik do komentarza
patrykx Opublikowano 26 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Podczas uruchamiania podczas startu OneKey Rescue -> OneKey Recovery mam tylko opcje : - przywróć z początkowej kopii zapasowej - przywróć z kopii zapasowej użytkownika Natomiast jeśli uruchamiam program OneKey Recovery z pulpitu, mam tak : - kopia zapasowa systemu - przywracanie systemu - utwórz dysk odzyskiwania ( i w tym : dysk przywracania z istniejącego obrazu kopii zapasowej, dysk przywracania z obecnego systemu, dysk przywracania ustawień fabrycznych) Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 (edytowane) Wygląda na to, że opcją służącą zrzuceniu na dysk Windows w stanie zaraz po instalacji jest "przywróć z początkowej kopii zapasowej". Przed uruchomieniem tego zgraj sobie ważne dane z dysku, bo zawartość zostanie zastąpiona. . Edytowane 25 Października 2012 przez picasso 25.10.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi