sgk19 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Witam! Posiadam router Pentagram Cerberus P 6331-42, połączony kablem z komputerem stacjonarnym, (system Windows 7)oraz laptop i netbook z WXP.Problem polega na tym,że w poniedziałek wieczorem był internet,na laptopie Lenovo,we wtorek rano,już nie.Próbowałem kilku sposobów (odznaczanie IPv6,przypisywanie adresu MAC,wyłączenie klienta DNS,kasowanie podkluczy Winsock i Winsok 2 z próbą na innym routerze (SpeedTouch 510).Dodam,że kompie stacjonarnym i netbooku (kabel,WiFi)nie ma żadnego problemu.Internet to neostrada.Brak mi już pomysłów co z tym zrobić.Proszę o pomoc. Pozdrawiam. http://wklej.org/hash/76428d043fe/ OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 wyłączenie klienta DNS Usługę? Włącz ją ponownie. przypisywanie adresu MAC A nie czasem IP? Zmienianie MAC nie jest dobrym pomysłem, zwłaszcza, jeżeli w sieci jest prowadzona identyfikacja po adresach MAC. Z Net-logu wynika, że połączenie jest i działa. Wykonywałeś go z Lenovo? Odnośnik do komentarza
sgk19 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Tak,masz racje IP. Z Lenovo,właśnie tak to wygląda,ikonka na pasku,też na to wskazuje(obojętnie czy podłączony kabel czy WiFi). Żadna przeglądarka, Skype i GG nie łączy się z internetem. Dopiero,gdy wchodzę w centrum sieci i udostępniania,stan:połączenia sieci, połączenia IPv6-brak dostępu do sieci. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Start -> Programy -> Akcesoria -> prawym na: Wiersz polecenia -> Uruchom jako administrator Wpisz komendy: netsh advfirewall reset netsh int ip reset reset.log Po ich wykonaniu uruchom ponownie komputer. Jeśli to nic nie da, to odinstaluj na próbę F-Secure Internet Security 2011. Error - 2012-08-10 16:05:00 | Computer Name = lenovo | Source = Tcpip | ID = 4199 Description = System wykrył konflikt adresów między adresem IP 192.168.1.105 a komputerem o sieciowym adresie sprzętowym C4-46-19-8E-AD-18. W rezultacie mogą być zakłócone operacje sieciowe na tym komputerze. Ten błąd jest niepokojący, ale jednocześnie Net-log go nie potwierdza. Odnośnik do komentarza
sgk19 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Nazwa 'entsh' nie jest rozpoznawalna jako polecenie wewnętrzne lub zewnętrzne,program wykonywalny lub plik wsadowy. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Mój błąd, ma być netsh int ip reset reset.log Odnośnik do komentarza
sgk19 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Po odinstalowaniu F-Secure Internet Security 2011, łączy się z internetem. Wielkie dzięki. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Tylko wiesz, pozostanie bez żadnego oprogramowania zabezpieczającego jest dużym ryzykiem. Zwłaszcza, że F-Secure IS jest porządnym programem. Spróbuj zainstalować jeszcze raz i jeżeli będą problemy, to poszukaj opcji odpowiedzialnych za filtrowanie sieci. Nie mam przed sobą F-Secure, więc nie powiem, co dokładnie trzeba zrobić. Pomocne mogą być poniższe strony: http://hotcomm.com/FAQ/FAQ_fsecure.asp#f1 http://www.f-secure.com/static/doc/home_global/manuals/internet_security_2012/pl/manual.pdf Odnośnik do komentarza
sgk19 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zainstalowany z powrotem,internet hula. Dziękuję. Pozdrawiam. Temat można zamknąć Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi