darq Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Witam! Mam pytanko dotyczące przejścia z wersji 32 bit na 64bit.Kupiłem kompa z już zainstalowanym systemem 32bit , pytanko czy wersja 64bit będzie działać na tym samym kluczu co 32bit?Nie posiadam płyty instalacyjnej.Czyli wersja predefiniowana?Jak się nie mylę to na twardzielu jest ukryta partycja z systemem.Czytałem nieco na stronie microsoftu o przejściu ,i wynika z tego że ogólnie można ,ale nic nie jest napisane jak to ma się do klucza aktywacyjnego. Jako że nie za bardzo się orientuję w tym temacie to nasuwa się drugie pytanie ,jeżeli istnieje taka możliwość to czy komp obsłuży wersje 64bit?Jak to sprawdzić? Z góry dzięki za pomoc. Mój komp. Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Jako że nie za bardzo się orientuję w tym temacie to nasuwa się drugie pytanie ,jeżeli istnieje taka możliwość to czy komp obsłuży wersje 64bit?Jak to sprawdzić? Ja tylko odpowiem na to.Ten komputer obsłuży system 64bit -masz 64 bitowy procesor http://www.intel.com/products/processor/corei3/specifications.htm Odnośnik do komentarza
tadek Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 32-bitowy klucz działa na 64-bitowej instalacji systemu Windows. W twoim przypadku problemem byłoby tylko znalezienie czystego obrazu płyty. Nie masz jakichś znajomych korzystających z x64? Komputer powinien spokojnie sobie poradzić z takim systemem, nie pokazałeś wprawdzie ilości pamięci RAM, ale mniemam, że jest to 2GB+. Odnośnik do komentarza
darq Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Dzięki za informacje.Po instalce dam znać czy wszystko przebiegło zgodnie z planem Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Obawiam się, że ten numer nie przejdzie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi