Stefka Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Czy to możliwe, że kiedy usunęłam z dysku coś, co było potrzebne do jego działania przestała być widoczna jego zawartość? Czy to sprawa jakiegoś wirusa? Plikami mogę zarządzać tylko w total commander. Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Może to infekcja na dysku przenośnym, która ukrywa zawartość. Przy podpiętym urządzeniu przenośnym, uruchom USBFix z opcji Listing i pokaż wynikowy raport. Odnośnik do komentarza
Stefka Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zrobione. Czy USBfix zeskanował też dyski komputera(?). Podany na fixitpc link do tego programu blokuje mi avast. UsbFix.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zrobione. Czy USBfix zeskanował też dyski komputera(?). Jak najbardziej. Skanuje wszystkie root dysków. Ale to nie jest infekcja na dysku systemowym tylko tym zewnętrznym. Wklej do notatnika ten tekst: attrib /d /s -s -h F:\* pause Z menu Notatnika >>> Plik >>> Zapisz jako >>> Ustaw rozszerzenie na Wszystkie pliki >>> Zapisz jako FIX.BAT >>> uruchom ten plik. Podaj nowy log z USBFix. Odnośnik do komentarza
Stefka Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Dzięki znów za pomoc. Mam nadzieję, że dobrze to zrobiłam. UsbFix.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Obiekty na dysku zostały uwidocznione więc zrobiłaś dobrze. To w takim razie wszystko. Ten fix.bat możesz usunąć, nie przyda się do niczego. Odnośnik do komentarza
Stefka Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 OK. Baaardzo dziękuję za pomoc! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi