magda18p Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Witam. Mam problem gdyż wczoraj gdy przegladałam strony internetowe wyskoczył mi komunikat ,, komputer został zablokowany z powodu naruszenia prawa polskiego" nie wiem kompletnie co mam z tym zrobić ze skanowałam system przez antywirusa ale ten nic nie wykrył. Nie wiem jak mam sie tego pozbyć właczyłam komputer w trybie awaryjnym i internet działa pobrałam OTL ale nie wiem co mam dalej robić. Na innych stronach pisało że trzeba sprawdzić jakis log ale ja nie mam zielonego pojęcia jak mam to zrobić, i jak usunąć tego wirusa. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Wykonaj logi z OTL w trybie awaryjnym i przedstaw raporty. https://www.fixitpc.pl/topic/61-diagnostyka-ogolne-raporty-systemowe/#1 Odnośnik do komentarza
magda18p Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 To nowe raproty OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 (edytowane) Podstawowe pytanie - czy to są logi zrobione z prawidłowego (zainfekowanego) konta? Bo nie widać tutaj śladów infekcji, jedynie kosmetyka do wykonania. 1. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :OTL O4 - HKLM..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -k File not found :Files D:\user.js :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. 2. Przez Panel sterowania odinstaluj: CheatEngine DB Toolbar Toolbar 3. Uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowy log z OTL (bez extras) Edytowane 9 Września 2012 przez picasso 9.09.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi