admpid Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Witam, moja karta główna (chipset) GIGABYTE GA-8SIML Zainstalowałem odpowiednie sterowniki do niej, ale mam problem z instalacją sterowników do kart dźwiękowej. Próbowałem praktycznie wszystkich od strony producenta pod dobreprogramy. Instalowałem zarówno SiS 7012 Audio Device a także Realtek AC97, gdzie podczas instalacji nagle komputer się samoczynnie resetuje. Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza
ILP Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Właściwe sterowniki pobierasz: http://www.gigabyte.pl/products/page/mb/ga-8siml/download/ ? Dla pewności warto mieć XP z servicepack 3. Niby AC97 go nie potrzebuje, ale... Spróbuj też najpierw zainstalować sterownik VGA. Na AC97 był jeszcze jeden patent. Nie instalować z instalki (setup.exe) tylko rozpakować sterownik i poprzez menedżer urządzeń podać sterownik z określonej lokalizacji (inf). Odnośnik do komentarza
admpid Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Witaj, tak sterowniki pobieram właściwe ze strony, którą również Ty wskazałeś.Servicepack 3 mam zainstalowany. A co to VGA? Skąd mogę go pobrać? Tak też robiłem, również przez menadżer, wyszukuje instaluje i system się samoczynnie resetuje pod koniec instalacji.... Odnośnik do komentarza
ILP Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 VGA z tej samej strony. VGA to teoretycznie sterownik zintegrowanej karty grafiki, ale może uzupełniać sterownik czipsetu. Odnośnik do komentarza
admpid Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 nie mogę ich zainstalować, podczas instalacji wyskakuje błąd. Odnośnik do komentarza
ILP Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Jaki konkretnie błąd? Odnośnik do komentarza
admpid Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 sprawa załatwiona, komputer naprawiony dzięki informatykowi - podmienione sterowniki Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi