Plavius Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Witam, problem poruszany już niejednokrotnie na różnych forach, ale nic póki co nie pomogło, a siedzę już dobre 5 godzin Komputer (kartę ATI HD 5750) mam podłączony pod amplituner Yamahy za pomocą kabla HDMI. Dźwięk przesyłam przez zwykłe analogowe kable chinch z płyty głównej (GA-H55-UD3H). Wszystko działa w porządku, ale chciałbym puścić dźwięk z karty graficznej za pomocą kabla HDMI.. Oczywiście tutaj jest tak jak ma być: Dźwięk natomiast nadal idzie przez analogowe wyjście na płycie głównej a nie przez cyfrowe HDMI... Dlaczego? Odnośnik do komentarza
Rychwal Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Kolego próbowałeś wyłączyć w BIOS'ie kartę dźwiękową którą masz na płycie głównej? Wtedy powinno zadziałać, aczkolwiek nie mam pewności co do tego. Odnośnik do komentarza
Plavius Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Próbowałem. Nic z tego. Odnośnik do komentarza
McKrecio Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Widzę oczekujesz strzałów co może przez przypadek pomóc. Proszę bardzo: wyłącz w menedżerze urządzeń wbudowaną kartę dźwiękową. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 (edytowane) Ja bym powiedział pokaż zakładkę HDMI output w menedżerze dźwięku realtek a nie strzelał na oślep o wyłączaniu karty dźwiękowej. BTW jaką masz wersję HDMI w amplitunerze Yamahy?? Edytowane 27 Sierpnia 2012 przez piotreek Odnośnik do komentarza
Plavius Opublikowano 21 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Wyłączenie Karty dźwiękowej w Menedżerze nie pomogło - wręcz nie mogłem później wejść do menedżera Realteka.. Tak to wygląda na tej zakładce; niestety nie mam pojęcia jaka jest wersja HDMI w ampli.. Nigdzie tego nie piszą ;/ Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi