mortal Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zainstalowałem wczoraj firewall OnlineArmor Free, ale spowalnia mi dość mocno internet co mnie denerwuje. Rozważam zamianę obecnego FW na private firewall właśnie. Czy to dobry FW? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Korzystam z Comodo Firewall i bardzo sobie cenię, natomiast PF także zbiera dobre opinie. Odnośnik do komentarza
mortal Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Czyli jak rozumiem bez obawy mogę zmienić OA na PF? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Według mnie tak. Odnośnik do komentarza
LikwidatoR Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 PF to bardzo dobry FW z Hipsem. Bardzo dobrze radzi sobie na systemach 32 bitowych, trochę gorzej na 64, ale też czołówka. PF powinien być lżejszy od OA . Warto zainstalować Odnośnik do komentarza
mortal Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zainstalowałem PW i rzeczywiście net odżył Mam teraz tylko do Was pytanko odnośnie konfiguracji tego FW. Mianowicie w ustawieniach zaawansowanych odhaczone są opcje: w sekcji Firewall and process monitor settings - Enable Process Detection - Enable Training w sekcji Email anomaly detection - Email detection Zaptaszkować te opcje? Co tak właściwie da ich zaptaszkowanie? Odnośnik do komentarza
LikwidatoR Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Ja bym zostawił na domyślnych , albo ewentualnie aktywował pierwszą z nich Enable Process Detection czyli aktywne jest wykrywanie powstałych nowych procesów , resztę bym odpuścił. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi