Smrek Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Witam mam pytanie do tych co działają na Win7. czy warto się przesiadać z XP prof. na Win 7 ? Chodzi mi o obsługę systemu czy jest szybszy i jak się ma to z aplikacjami ? Będę używał pakietu Office, Photoshop, programy do obróbki Video Pinnacle i Adobe Premiere Pro,oraz AutoCad, Mathcad. Czytałem i są różne opinie. część ludzi radzi zostawać przy XP inni brać 7. XP i Win 7 mam za darmo (wersje edukacyjne) więc koszty nie maja znaczenia. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Warto! Ale dla pewności podaj jeszcze konfigurację sprzętową komputera. Odnośnik do komentarza
Smrek Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Warto! Ale dla pewności podaj jeszcze konfigurację sprzętową komputera. Pentium D915 3 GB ram (DDR2) GForce 7300Gt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Ech... No i tu nie wiem: procesor słabiutki, karta graficzna nieco lepsza, RAM-u starczy. Osobiście na komputerze, gdzie proc nie ma przynajmniej 2x2 GHz (może trochę mniej) nie instalowałbym Visty/7. Ale to tylko moje zdanie. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Powiem tak: Windows 7 poleci na tym procesorze spokojnie. Natomiast dla lepszego efektu pracy, takich programów jak Photoshop, ACad, które potrzebują dużych mocy obliczeniowych, zainteresowałbym się zakupem wydajniejszego procesora. Zwłaszcza, że na system nie musisz wydać złotówki. Odnośnik do komentarza
Smrek Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Dziękuje bardzo, no to poczekam jeszcze no wypowiedzi innych użytkowników czy wymiana samego procesora wymaga przeinstalowania systemu ? Odnośnik do komentarza
switch48 Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Smrek wszystko ładnie pięknie a płyta główna?? Zapomniał aaa... tylko procek ,RAM i grafa się liczy?? Odnośnik do komentarza
Smrek Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Smrek wszystko ładnie pięknie a płyta główna?? Zapomniał aaa... tylko procek ,RAM i grafa się liczy?? ASUS P5L 1394 Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 ASUS P5L 1394 Mógłbyś się bardziej przyłożyć do podania konkretnego modelu płyty głównej. http://asus.com.pl/Search.aspx?SearchKey=P5L Sama wymiana procka nie spowoduje konieczności reinstalacji systemu. Ja bym się raczej zastanowił czy zasilacz pozwala Ci na jakąkolwiek modernizację konfigu. Możliwe, że wcześniej musiałbyś zaktualizować BIOS. https://www.fixitpc.pl/index.php?/topic/138-zasilacze-komputerowe/ Odnośnik do komentarza
dejko Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Ja używam Windows7 na 2 GB RAM starcza spokojnie. Takie rozsądne minimum to 1,5 GB. Na 1 GB już bym nie instalował. 3 GB to wielkość wystarczająca. Odnośnik do komentarza
Smrek Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Ja używam Windows7 na 2 GB RAM starcza spokojnie. Takie rozsądne minimum to 1,5 GB. Na 1 GB już bym nie instalował. 3 GB to wielkość wystarczająca. zainstalowałem WIn 7 i na razie chodzi super, dużo szybciej niż XP Pro. Tylko teraz chce zobaczyć co będzie jak zainstaluję program do obróbki video który tez potrzebuje pamięci. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi